At læse på sofaen

Booktag: This or That

Thebookishboegeskov har på Instagram været så sød at tagge mig i endnu et booktag, som jeg vil udfylde her på bloggen.

This or That

Tagget går i al sin simpelhed ud på at vælge den ene af to ting, hvilket jeg vil forsøge at gøre uden alt for meget “åh, men det kommer jo an på…”, da vi jo godt alle sammen er klar over, at det gør det selvfølgelig!

1. Vil du læse i sengen eller på sofaen?

Helt klart sofaen. Jeg er glad for at læse i sengen, men jeg bliver oftere øm og træt i kroppen af at læse i sengen end jeg gør i sofaen. Nu er jeg ikke den store snacker, når jeg læser, men det er også meget nemmere at balancere en kop te eller en bolle med chokolade i sofaen, da der både er et sofabord og et armlæn.

2. Kvindelige eller mandlige fortællere?

Det betyder ikke det store, men som kvinde er det ofte lettere at associere sig med kvindelige fortællere, synes jeg. Der er dog tidspunkter, hvor kønnet næsten ikke kan mærkes i fortællingen, og da er det helt ligegyldigt.

3. Bogbutik eller bibliotek?

Jeg elsker bibliotekerne og låner langt flere bøger end jeg køber, men hvis jeg skal gå og nyde synet af bøger, bliver det oftest i en butik, da de her er flotte, nye og urørte.

4. Sort eller hvidt cover?

Bumbumbum….. Det har jeg vist aldrig overvejet. Umiddelbart sort, dog. Der er noget lækket i det dystre sorte, som jeg altid er faldet for. Den kliniske, rene hvide er der dog også noget tiltalende i, men det er det sorte der trækker dybest i mig.

5. Plot eller karakter?

Åh men altså, hænger det ikke lidt sammen? Et knaldgodt plot med et sølle persongalleri er lige så forfærdeligt som en fantastisk og levende persongalleri fanget i et dødkedeligt plot. Og nu bryder jeg lidt mit løfte om at undgå “det kommer an på”-sætninger, men det kommer virkelig an på, hvilken genre jeg læser. En fantasyfortælling med dårligt plot er sværere at komme igennem end en autobiografi med dårligt plot, hvis persongalleriet i de to er levende og velskrevet. Men skal jeg vælge, går jeg med plottet. Jeg kan som regel nemmere leve med irriterende eller flade karakterer, hvis handlingen er spændende og bærer mig frem, end jeg kan leve med et nærmest ikke-eksisterende plot, som en utroligt velskrevet karakter skal igennem.

Billedet viser mig, der står i skoven med en orange bog i hånden. I baggrunden ser man træer og blade i efterårets gule og orange farver.

Booktag: Fall Time Cozy Time

Jeg kan vist lige nå at være med på denne her, selv om vi allerede skriver november; hvordan kan tiden dog forsvinde så hurtigt?!

Ved at læse titlen for dagens indlæg, kunne man godt gå hen og tro, at jeg var gået tilbage til at skrive på engelsk. Men det er jeg altså ikke! Jeg er blot blevet tagget af den skønne Nadia fra The Bookish Boegeskov til at svare på dette booktag. Af hensyn til den oprindelige forfatter til tagget (Sam’s Nonsense) får tagget dog lov at stå i sin oprindelige, engelske form.

Efteråret er en fantastisk årstid, og det er klart min favorit, selv om både sommer og forår følger skarpt efter (især efter den varme, vindstille og smukke sommer vi har haft i år!), så det har været en fantastisk oplevelse at kunne sætte nogle bogtitler og genrer på nogle af de mere velkendte (og nogle slet ikke-kendte) af efterårets kendetegn.

Tak til Nadia for tagget!

1. Crunching Leaves: The world is full of color – choose a book that have reds/oranges/yellows on the cover.

Den version af The Hunger Games: Mocking Jay, der står på min reol har de fineste orangerøde nuancer, der i den grad giver efterårsvibes. Også selv om det nok mere er ild og flammer, der burde være associationerne.

Tredje bog i Hunger Games serien på en gren mellem de gule og orange efterårsfarvede blade fra et træ i skoven.

2. Cozy Sweater: It’s finally cool enough to wear warm cozy clothing – what book gives you the warm fuzzies?

Mit umiddelbare svar er Harry Potter-serien, eller Harry Potter and the Philosopher’s Stone, hvis jeg kun må vælge en. Jeg er netop gået i gang med en genlæsning af serien – om end det er første gang, jeg læser hele serien på engelsk – og det er i den grad en oplevelse, der varmer om hjertet. Både fordi der er noget helt basalt nostalgisk over det, men også fordi historien i sig selv bare er så sød, sjov og hjertevarm.På en gren tæt ved skovbunden står første bog i Harry Potter-serien; Harry Potter and the Philosopher's Stone.

3. Fall Storm: The wind is howling & the rain is pounding – choose your favorite book OR genre that you like to read on a stormy day.

Det er svært at sige, for umiddelbart tænker jeg, det skal være noget gys og uhygge – men jeg er lidt en kylling, så det ville aldrig ske. Tværtimod ville jeg nok foretrække at læse om noget helt utroligt sukkersødt, så en kærlighedsroman eller en magisk og fortryllende bog, ville blive mit valg. Men generelt er det jo bare fantastisk at kunne sætte sig ned og læse, når man samtidig ved, at det er et umuligt vejr udenfor. Og så er der jo hele fantasygenren, som kan tage en med på de vildeste rejser, mens vinden hyler udenfor. Ja; jeg går med fantasy! Stærkt forfulgt af krimi.

Jeg balancerer en lille stak fantasybøger med en hånd. I baggrunden ses den efterårsklædte skov. Bøgerne er: Ilttyv, Væddermændenes nat, Ink and Bone, Harry Potter and the Half-Blood Prince.

4. Cool Crisp Air: What’s the coolest character you’d want to trade places with?

Åh, det er jo umuligt at svare på. Jeg er ret godt tilfreds med mit liv, og de fleste af de karakterer, jeg ser op til, ender faktisk med at dø eller miste noget enormt værdifuldt.

5. Hot Apple Cider: What under hyped book do you want to see become the next biggest, hottest thing?

Invisible Monsters! Jeg kan slet ikke sige det nok gange – den er fænomenal! Skrivestilen og måden bogen er sat op, er så sær og vidunderlig, og fortællingen selv er så vild og smuk og forfærdelig! <3 Jeg håber på, den en dag får sit helt store gennembrud og ikke skal leve i skyggen af Fight Club (som også er fantastisk, men slet ikke i samme grad).

Bogen Invisible Monsters til venstre på billedet. I baggrunden ser man en sløret busk og en lysning i skoven.

6. Coat, Scarves, and Mittens: The weather has turned cold & it’s time to cover up – what’s the most embarrassing book cover you own that you like to keep hidden in public?

Er det her overhovedet en ting? At man er flov over nogle af sine bøgers forsider. Så skulle det da være fordi, jeg havde ødelagt den… men sådan en har jeg ikke.

7. Pumpkin Spice: What’s your favorite Fall time comforts food/foods?

Kanelsnegle! Yum yum yum! Der er bare noget ved duften af lunt brød og varm kanel, som kan løfte humøret på de helt grå efterårsdage. Og så er efteråret nok også den tid på året, hvor jeg indtager mest te. Men jeg har faktisk ikke rigtig en favorit te længere. I lang tid elskede jeg jordbær og citrongræs, men nu er jeg ikke længere så sikker på, den er øverst på min liste over lækre teer.

8. Warm, Cozy Bonfire: Spread the cozy warmth – who do you tag?

Jeg tagger tre søde bogelskere og håber, de vil lege med. Det er Sarah fra @sarahreffstrup,  Laura fra @fyrstenbooks og Benedicte fra Benedictes blog.

Girl in the woods, holding a book

#bookishsickness

Book tag

A while ago I was tagged to do the #bookishsickness. I know that it is mostly meant as an instagram thing, but I thought I’d put it here, because I think it is a fun way to come around some of the books I’ve read, but probably won’t write about.

Diabetes (a sweet read)

Fifty Shades of Grey by E. L. James (the entire trilogy, actually). I know it was widely discussed as being literary porn for women, and as not being actual literature, and a lot of people disliked it for merely that reason. I however loved it. I found it so sweet! Too much at times, but so adorable! I loved the overprotectiveness and the naivity. I loved the rush of sweet and innocent love, that sweeps Anastacia off her feet and I loved the struggle to merge the two worlds they both come from. I adored the scenes where Christian clearly longed for someone, he couldn’t have. I would have shaken my head at their relationship in real life and told either one to get a grip and move on or stop being so dramatic and dominant… but in the book they were just sweet.

Chicken Pox (a book you wouldn’t read again)

I am not sure there is such a book. At the same time, I could name many books I wouldn’t read again. I mean, I don’t think I ever read any one book that I just hated so much, I wouldn’t want to read it again. I have not finished a couple of books that I probabl won’t give another chance, but even if I didn, it wouldn’t be a proper re-read. On the other hand, I have read a lot of books that were good, but with a million or more unread books in the world, that I find interesting, I wouldn’t want to re-read a lot of books. Simply because I don’t have the time. L. J. Smith’s The Circle-series is an example of some of these books. I found them to be meh, and now I’ve read them, and don’t have to do it again.

Flu (a contagious read)

The Half Bad series by Sally Green. I read this trilogy late 2016 and early 2017 and it swept me away! I couldn’t put it down and the pages just kept turning themselves, it seemed! It is still one of my favourite series, both because of the amazing story, but definitely also because of the style of writing. I felt so connected to the main charcater (Nathan) without really liking him from the very beginning, and I only came to feel more and more attached to him. I ended up almost loving this broken soul. He is one of those charcaters you feel, you want to pick up and hide inside your heart, so they feel warm and safe and protected from all the bad things. One of those characters, who you know in your heart, will never heal. Like Katniss from The Hunger Games series. She is broken. She wil never heal. But she cannot stop living. Anyways, that really kept me hooked.

Insomnia (a book you read all night)

The Awakening & The Struggle (The Vampire Diaries #1-2) by L. J. Smith. I started the first one one evening and when I turned the last page I simply had to move on to the next. I remember finishing it in the middle of the night and almost panicking for not having the third book too. The next day I went to the library only to realise that the third book hadn’t been translated yet! It was so awful! I waited years before I found it, and then I found it in English published with number four as well. I was so happy, yet the fourth one really disappointed me and I sort of wished I had only read the first three in the series, despite then ending being too open.

Bad Nutrition (a book where you forgot to eat)

Harry Potter and the Half-Blood Prince by J. K. Rowling. I remember finishing Harry Potter and the Order of the Phoenix completely devastated and heart-broken, and when I got my hands on HP6 I just had to know what would happen next. I started early in the morning and read all through the day, and stopped only to use the lavatory and I only stopped to eat when my mother came and told me, she had dinner ready. It was amazing. I finished the book around 2 am that same night.

Home-sickness (a book related to a trip)

Vampire Kisses – the beginning by Ellen Schreiber. I bought this book in a book store in Costa Rica while vacationing there. I read it rather quickly, and I remember it as being good, but nothing ground breaking or phenomenal. However, I brought it on a trip one day, and we were caught out in the open, when the rain started falling. At that time, the rain came down at approximately the same time every day, and it just poured down like crazy for maybe an hour or three. Then nothing happened until the next day. We were on horseback when it hit, and everything was completely saturated. My book included. My heart almost stopped when I realised it! I looked at it with shaky hands only to realise that the damage was irreversible. However, my good friend told me, it was an important lesson to learn, because I seemed to care a little too much about my books. I belive she was right, although for many years (and still today actually) I would look at it on my shelves and think, that at least it can still be read. Even though it looks very worn.

Thank you

Thank you for reading this. Consider yourself tagged to do this tag, if you think it could be fun! And please do let me know if you do, so I can learn a little more about you!