Jeg skal læse Blodmåne, Mowgli, Hidden Bodies og Hvad jeg taler om når jeg taler om at løbe i påsken

Readathon: TBR-Tackling

Det er fredag. Jeg har været stille længe pga. min praktik. Der plejer at udkomme et indlæg hver fredag, men nu er det så længe siden, jeg vist ikke har lov til at benytte udtrykket ‘plejer’. Jeg forventer dog, at den tradition bliver genoptaget nu.

I dag starter påskeferien for mange, så snart de vender ryggen til skolen og cykler hjem. For en del voksne, må man lige vente nogle dage endnu. Men jeg er studerende OG kommende folkeskolelærer, så min ferie starter nu. Jeg skal ikke møde op nogle steder de næste 10 dage, hvilket er en befrielse! Samtidig har jeg netop afleveret den sidste opgave i en rum tid, så for første gang længe har jeg faktisk noget der minder om ferie.

TBR-Tackling

Og hvad skal man så bruge sådan en ferie på, når man endelig har den? Slå hjernen fra og koble helt af? Næh – man skal da deltage i TBR-tackling! Jeg skal i hvert fald. Sidste år startede Blossomingreading og Booknerdis/Rikke Reads (find dem på instagram eller youtube).

TBR-Tackling er et ugelangt læsemaraton, som eksisterer for at vi kan få taget en god bid af vores TBR-stak. Vi kender jo alle sammen til de evigt voksende TBR-lister og -stakke, som til tider kan synes helt uoverskuelige, fordi der bare udgives så meget god litteratur! Men i denne uge får vi altså mulighed for at fokusere på de bøger, der måske har ventet længe på at blive læst, eller som vi ser helt vildt meget frem til, men bare ikke lige har kunnet afsætte tid til.

Læseudfordringerne

Der er fastsat nogle læseudfordringer, som man kan opfylde, hvis man har lyst til at lade sig udfordre og/eller vejlede i sit valg af bøger fra TBR-listen. Det er muligt at mixe og matche udfordringerne præcis som man ønsker, og man kan derfor vælge at læse en bog til hver udfordring, men man kan også vurdere, at man ikke får tid til at læse så meget, og derfor vælger en bog, der opfylder mere end en af udfordringerne.

Udfordringerne lyder:

 1. Læs en bog i en genre du ikke læser så tit
 2. Læs en bog du har lånt på biblioteket
 3. Læs en bog med en smuk ryg
 4. Læs en bog med blåt på forsiden
 5. Læs en bog skrevet af en dansk forfatter

Mine bøger

Baseret på ovenstående udfordringer har jeg valgt at have følgende bøger på min TBR for dette readathon (Den/de læseudfordring(er) bogen opfylder står i parentes):

 • Mowgli af Sarah Engell. (1, 4, 5)
 • Hvad jeg taler om når jeg taler om at løbe af Haruki Murakami (1, 2, 4)
 • Blodmåne af Katrine Engberg (3, 4, 5)
 • Hidden Bodies af Caroline Kepnes (2, 4)

Jeg er virkelig spændt på at komme i gang med TBR-Tackling i denne omgang. Det var en succes sidste år, selv om jeg langt fra nåede det planlagte. I år har jeg mere læsetid, så jeg håber virkelig på at komme i bund! I hvert fald med tre af bøgerne.

TBR-Tackling løbende

Jeg vil løbende opdatere dette oplæg, som jeg afslutter bøger eller får tanker, der giver mening at dele om dem. Måske kommer der også lidt om de forskellige udfordringer undervejs, men det ved jeg først, når udfordringerne bliver offentligtgjort!

Jeg glæder mig til at invitere dig med på denne rejse, og du er selvfølgelig altid velkommen til at stille spørgsmål, kommentere eller give gode ideer i en kommentar til dette indlæg eller via instagram!

Tirsdag den 16. april

Det går forrygende med min TBR-tackling. Jeg fik lige en uventet tur til Sverige i går, som kostede mig en hel læsedag, men det var til gengæld enormt forfriskende.

Jeg er p.t. i gang med to bøger og har afsluttet en.

Jeg har afsluttet Mowgli af Sarah Engell, hvilket opfylder læseudfordring nr. 1, 4 og 5. Mowgli er en fantastisk rørende og skræmmende, lillebitte bog, der siger så meget mere end de ord og illustrationer den indeholder. Det er en af de bøger, man er NØDT TIL(!) at læse igen, når man har vendt den sidste side. Jeg har ydermere givet den 5/5-stjerner på Goodreads.

Derudover er jeg 20% inde i Hidden Bodies og 15% inde i Hvad jeg taler om når jeg taler om at løbe. Det er to meget forskellige historier, som begge skal opfylde læseudfordring nr. 2 (blandt andre). Hidden Bodies fik jeg taget en ordentlig bid af i weekenden, mens Hvad jeg taler om når jeg taler om at løbe går mere stille frem, og oftest bruges som aftenlæsning.

Søndag den 21. april

TBR-Tackling er slut for denne gang. Jeg fik ikke læst helt så meget, som jeg havde håbet på, og fik heller ikke deltaget i helt så mange af udfordringerne, som jeg egentlig havde tænkt, jeg ville. Der har bare været andre ting, der har fyldt i denne påske, og det har også været helt okay. Det har dog været hyggeligt at følge med i andres deltagelse. Jeg synes at mange af udfordringerne i år var svære, og det har måske også spillet en lille rolle i, hvorfor jeg ikke har deltaget i dem. De har dog været megaspændende, så jeg har nydt at følge med i andres indlæg til de forskellige udfordringer.

Udfordringerne

 • Opvarmningskonkurrence: Vis os din TBR til TBR-Tackling 2019
 • 1. udfordring: Tag et billede af det sted, hvor du læser allermest/dit yndlingslæsested.
 • 2. ufordring: Lav en regnbue af bøger.
 • 3. udfordring: Lav en fancast til en bog, du rigtig godt kan lide
 • 4. udfordring: Tag et billede af din bog i et miljø, der matcher bogens miljø.
 • 5. udfordring: Two truths and a lie. Tag et billede af 3 bøger, 2 af dem skal du have læst, 1 af dem skal være på din TBR.
 1. Det sted jeg læser mest er nok i vores sofa. Selv når jeg læser lektier sidder jeg ofte i sofaen.
 2. Jeg lavede en fin regnbue af TBR-bøger.
 3. Sjovt nok har jeg aldrig rigtigt skænket Fancast en tanke, når jeg læser bøger. Derfor var denne udfordring ret svær for mig, og jeg endte med ikke at komme frem til noget bud overhovedet.
 4. Jeg overvejede at tage “Hvad jeg taler om når jeg taler om at løbe” med en tur ud til den nærmeste sø, fordi han skriver om et 100km-løb rundt om en sø i Japan, men jeg nåede aldrig rigtigt så langt og pludselig var tiden gået. Det var ellers en udfordring, jeg synes, var ret sjov, omend lidt svær, da det netop forudsætter, man har adgang til et sted, der matcher et miljø i noget man har læst.
 5. Two truths and a lie var en sjov udfordring, som jeg simpelthen bare glemte at lave, fordi jeg havde en masse andet i hovedet. Derudover er jeg vildt dårlig til at lyve: Jeg bryder mig ikke om det – heller ikke på skrift, så det har bestemt også en betydning ift. at jeg glemte/ikke nåede at lave den.

Min læsning

Jeg har fået læst to bøger og påbegyndt to. I alt er det blevet til 361 sider. De bøger, jeg er blevet færdig med er:

Hvad jeg taler om når jeg taler om at løbe af Haruki Murakami, som er en morsom, interessant og yderst velskrevet personlig beretning om det at løbe og skrive bøger. Jeg kan varmt anbefale denne bog, og særligt til løbere, forfattere og dem, der er interesseret i at lære Murakami bedre at kende.

Mowgli af Sarah Engell. Denne billedenovelle var smuk og barsk, og da jeg havde vendt sidste side, var jeg nødt til lige at læse den igen, hvilket blot gjorde, at historien åbnede sig endnu mere for mig! Igen en bog jeg varmt kan anbefale alle at læse. Den er let at komme igennem, men man kan også trække så meget ud af den, at den bliver en tung omgang.

Begge bøger har fået 5/5 stjerner af mig på Goodreads.

Jeg er påbegyndt Blodmåne af Katrine Engberg, hvilket jeg jo har forsøgt at gøre hele året, så det i sig selv er en sejr! Men hun skriver så fint og fængende, at jeg slet ikke forstår, det kan have taget mig så lang tid.

Samtidig er jeg i gang med Hidden Bodies af Caroline Kepnes (fortsættelsen til You), men den skal desværre afleveres om et par dage på ereolen, så den forventer jeg desværre ikke at blive færdig med foreløbig. Jeg må indrømme, at den også har skuffet mig lidt. Men måske har jeg bare været for entusiastisk efter You og skal lige have en pause, så jeg ikke baserer min oplevelse af Hidden Bodies på forløberens succes, men derimod på dens egne præmisser.

Tak for denne gang

Det har været hyggeligt at have TBR-Tackling at bruge tiden i påsken på. Jeg har haft rigtig meget brug for at koble af og slappe af, men hader, når jeg ikke har nogle planer. Derfor har det været rart med dette readathon, så jeg hele tiden havde noget at vende tilbage til, når jeg kedede mig eller ikke vidste, hvad jeg skulle bruge min tid på.

Nu venter fremtiden og igen; studie, job og eksaminer lurer lige rundt om hjørnet. Samtidig skal jeg også have styr på min universitets- og visumansøgning, så jeg kan fortsætte mine studier på den anden side af sommerferien (og jorden). Så jeg forventer stærk nedgang i min læsning de næste par måneder. Desværre. Men lidt bliver jeg altså nødt til at prioriterer mit studie, selv om jeg synes, de fleste prøver og eksaminer er spild af tid, da de i bedste fald blot er et udtryk for min nuværende præstation.

En bogstak med de seks bøger, jeg håber at læse i til Deweys Readathon efteråret 2018

Dewey’s Readathon #3 del 2

Så går det løs!

18:25

Dewey’s Readathon efteråret 2018 har været i gang i 4 timer og 25 minutter på nuværende tidspunkt og jeg er endelig kommet hjem fra Herlufsholm Fantasy Bogmesse og skal til at starte på min læsning i dette 24-timers læsemaraton.

Stakken består denne gang af:

 1. Harry Potter and the Philosopher’s Stone af J.K. Rowling(332 sider)
 2. Harry Potter og hemmelighedernes kammer af J. K. Rowling (360 sider)
 3. Mowgli af Sarah Engell (37 sider)
 4. Hader, hader ikke af Glenn Ringtved (39 sider)
 5. Mørke rum af Kristina Aamand (225 sider)
 6. Dragon Ball #2 af Akira Toriyama (181 sider)

Jeg har ingen intentioner om, at gennemlæse alle bøgerne i stakken, men jeg forventer helt klart at få afsluttet den første Harry Potter-bog, og også gerne få læst de to billednoveller. Mørke rum er mest på listen, fordi den står ret højt på min TBR-liste lige nu, så hvis jeg skulle være i humør til noget andet end magiske fortællinger, så kan jeg give mig i kast med den. Men efter fantasy bogmessen i Herlufsholm føler jeg mig faktisk ret klar til at begynde på en genlæsning af Harry Potter for første gang i noget, der minder om ti år. Jeg startede Harry Potter 1 i et tidligere readathon, men nåede kun at læse i den en halv time, og så kom jeg faktisk ikke tilbage til den – men nu skal det være. Håber jeg.

Snacks

Jeg har lige delt en pose popcorn med min kæreste og åbnet en pose lakridser (Pingvin poletter), så jeg er ret godt fyldt op på snackssiden. Jeg skal lige hav fyldt min vandflaske op så snart jeg har skrevet færdig her, og så skal jeg ellers bare i gang med det skønne Harry Potter-univers.

Følg med

Jeg vil løbende opdatere dette indlæg, og ellers kan I følge med på Instagram under mit handle @cherryblossomreads.com

Jeg glæder mig til også at følge med hos jer!

00:25

Mit readathon går slet ikke som planlagt. Jeg har læst 50 sider i Harry Potter – og selv om det er virkelig fantastisk læsning, så føler jeg mig bare træt hele tiden.

Jeg har også læst Hader, hader ikke af Glenn Ringtved, men bortset fra det, må jeg indrømme, at det nok er alt hvad jeg når i dag. Nu vil jeg smutte i seng og sove til jeg vågner og så håbe, at dagen i morgen bliver bedre!

Bogen Hader, hader ikke af Glenn Ringtved

 

09:59

Jeg har sovet længe, for jeg har haft brug for det. Jeg tror måske, at al den ondt i halsen og snotnæse, der har generet mig den sidste uges tid er ved at sætte sig som en rigtig omgang forkølelse. Hele min krop værker her til morgen og mit hoved føles tungt og “indpakket”. Jeg ved ikke, hvordan man ellers skal forklare det.

Anyways: Jeg starter morgenen med at besøge en masse forskellige blogs og læse lidt om andres readathons og se, hvor mange der har kunnet holde sig vågen hele natten. Det bliver nok aldrig et mål for mig, medmindre jeg har fri de efterfølgende dage.

Efter det vil jeg fortsætte i Harry Potter, som jeg stadig håber på at kunne læse færdig i løbet af de næste fire timer.

Hav et dejligt readathon alle sammen!

14:22

Så er denne omgangs readathon slut, og jeg har absolut ikke haft det bedste af slagsen. Jeg har været træt og haft svært ved at samle mig, så det er blevet til meget mere tv-/filmkiggeri og gåture end det er blevet til læsning. Jeg har dog begyndt og afsluttet Hader, hader ikke af Glenn Ringtved, som var en ret fantastisk oplevelse. Særligt fordi jeg blev ved med at høre Ringtveds stemme i mit hoved, når jeg læste, hvilket absolut var et plus for oplevelsen. Derudover har jeg fået læst 70 sider i Harry Potter and the Philosopher’s Stone, hvilket på ingen måde var det jeg havde forventet, men i betragtning af hvordan jeg har haft det, så er det faktisk ganske udmærket. De 70 sider har jeg dog nydt ganske meget og jeg er virkelig glad for at have påbegyndt min genlæsning af Harry Potter-serien. Den er meget sjovere (her i begyndelsen) end jeg huskede den. Et sted mellem klokken 11 og 12 gav jeg op på læsningen, og lavede i stedet brunch til min kæreste og jeg, hvorefter vi tog en tur i skoven.

Alt i alt

Dewey’s Readathon efterår 2018 har alt i alt været en hyggelig, men absolut ikke voldsomt læsefyldt oplevelse. Jeg har dog været enormt spændt på at komme i gang inden, men blev desværre ramt af mangel på koncentration, træthed og forkølelse, og glæder mig derfor allerede til at kunne gøre det bedre til foråret!

Jeg har i alt fået læst 109 sider, hvilket er meget mindre end nogensinde før, men så burde det ikke blive et problem at slå om et halvt år 😉

Jeg håber, du har haft et skønt Readathon denne gang! Jeg har i hvert fald nydt at følge med i andres læsemaraton i stedet for mit eget, når nu jeg bare ikke var i humør til det.

Dewey’s Readathon 2018 Spring #2

Dewey’s readathon has kicked off and I am (not so) ready! It seems that time flies and suddenly you were supposed to sit and read, but you are thrashing through the last few points on your to-do list for the day. I wanted to take some pictures before I got started, so I could update this blog post with photos along the way and not be dependent on good lighting, but now I think I’ll end up taking a break and do some photos then in stead. Oops.

However, reading should also be done! I am going to be active here and on Instagram, and feel free to drop by.

The stack for this Readathon

As mentioned in my previous post I expect to read (some – if not most – of) six books. The books I plan to read are a mix of different genres and are chosen partly because of that.A stack of books I hope to read at Dewey's Readathon next to a vase with pink flowers

Final Girls by Riley Sager. 440 pages.

Hot Mess by Lucy Vine. 248 pages.

A Wrinkle in Time by Madeleine L’Engle. 207 pages.

Call Me by Your Name by André Aciman. 248 pages.

Sindstequila by Sofie Riis Endahl. 267 pages.

Hvis der skulle komme et menneske forbi by Thomas Korsgaard. 314 pages.

The snacks

I forgot to make hummus! It’s so bad! But I will have to make it later. I did however shop both fruits and vegetables, and cookies and candy. So I think I will be set. I’ve made smoothie and bought and ice cream for later. The dinner has been taken care of and there’s not much left for me to do, but read.

Carrots in a glass and a bowl of hummus on the side. In the background is a book stack

 

Final Girls by Riley Sager

Final Girls will be my first read for today. I’ve wanted to read it for so long and I finally got my hands on it at my library. I will be reading it in the Danish translation, which I am quite excited to do! I normally prefer to read books in their source language, but lately I’ve been very fond of reading in Danish.

I don’t really have a lot of expectations for this readathong-wise. Or, that may have come out wrong. What I mean is that I hope to finish it today/tonight, but I am not sure I will. I have high expectations for it bookwise. I have heard many good things about it and I am very much in the mood for a thriller right now! Also; both Karin Slaughter and Stphen King has praised it, so i really hope I’ll love it!

What are your first read for today?

19:12 – 5 hours into the readathon

I am halfway through Final Girls and really enjoying it! Although one of the characters annoy me so much it almost makes me want to put down the book and start something else. But the story is great and I want to keep reading it! I also like how the chapters are put together.

I should probably eat dinner by now, but I do not feel hungry. So I ate a kiwi instead and took a banana and a bag of store-bought cinnamon rolls (kanelgifflar) with me to the sofa. I’ve also eaten a pound of carrots with hummus since the readathon began, so maybe that’s why I don’t feel particularly hungry.

I will keep updating this post for the entire readathon!

Final Girls, Sindstequila, A Wrinkle in Time, Call Me by Your Name, Hot Mess og Hvis der skulle komme et menneske forbi spredt ud på en gråt underlag.

Dewey’s Readathon 2018 Spring #1

Dewey’s Readathon is coming up and I am so excited! Last time I had a birthday to attend to in the middle of it all and when I came back home I was really tired. Sunday morning though, I read like a crazy until the end and had a blast! I ended up reading 496 pages and did reach some of my reading goals for the event. If you’re interested in seeing how I did and what I read last time, you can see it here. But last time was my first time participating ever, so this time I walk into it a little wiser.

What is Dewey’s Readathon?

Okay, so basically Dewey’s Readathon is a 24-hours-readathon where you read as much as you can for 24 hours at a specific time. This time we start on Saturday April 28. People from all over the world participates and we all start at the same time. In Denmark that time is at 2pm. We then read until 2pm on Sunday April 29. If you are not located in Denmark you can find your start time here.

But it is not just about reading! People who participate bond over blog posts and Twitter updates or Instagram stories – or whereever else they decide to share their experience. Furthermore, every hour there will be a little challenge available that you can either do or decide not to do. It is completely up to you! Sometimes it is nice to have a little break from reading, but at other times, you cannot be bothered to look up from your book. And that is completely fine!

If you do want the chance to do these small challenges, you should sin up for the readathon here. If you just want to read and interact with other readers, you don’t have to sign up. If you do sign up though, you will have access to a list of places where you can follow other readers.

If you have any questions please don’t hesitate to ask them! Leave a comment or send it to me via my contact form!

My readathon

So last year I read an astounding amount of 496 pages. This year my list is a little more extensive than that. I have 1.748 pages on my list right now Not counting the books I’ve put in my “maybe” pile. It is important for me, to have a mix of genres and to have shorter books. I do not read plenty of books at the same time well. Therefore I need to have books in my stack, that I can hope to finish.

Despite being quite fond of graphic novels I actually haven’t put any in my readathon stack this time.

The stack

My stack contains a variety of books by both Danish and international authors. Only one book is in English though. This also means, that title with no English translation will appear. I will quickly list the books here in no particular order and afterwards write a few words about why these books are in my stack.

 • Final Girls by Riley Sager. 440 pages.
 • A Wrinkle in Time by Madeleine L’Engle. 207 pages.
 • Sindstequila by Sofie Riis Endahl. 267 pages.
 • Hvis der skulle komme et menneske forbi by Thomas Korsgaard. 314 pages.
 • Call Me by Your Name by André Aciman. 248 pages.
 • Hot Mess by Lucy Vine. 272 pages.

I do not think I will get through all of these, but I needed something to choose between, that wasn’t my entire book collection. I think I have gotten the perfect mix between different genres and styles and hope it’ll help with my motivation. I rarely read for this long. Final Girls is a crime fiction novel and I think I will start with that one, since it’s supposed to be trhilling and captivating. I might also start with Hvis der skulle komme et menneske forbi but I’ve heard it should be a rather tough read, so maybe it’s a little hard to start with that one. On the other hand, I do not want to get to this in the darkest hours of the night.

A Wrinkle in Time is a children’s book that I have heard a lot of great things about and I really think it could make my readathon a little magic. Hot Mess is supposed to be hilarious, and I believe I will really need that at some point. I hvae plenty og sweet and funny books in my maybe pile, that I will also be able to go to, in case I need more of that when I get started.

Call Me by Your Name should be amazing and sweet, and I really want to read it. Moreover, I can also listen to this on audiobook if I get too tired and need to read in other ways. Sindstequila is a tough book too, but it sounds incredible and important, and I am really excited to read this! I think I will end with this one, but I am not entirely sure. It of course also depends on how much I will actually manage to read.

The snacks

I am not a big snacker when I read, but I do need to have something. I will make sure to have plenty of fruit, vegetables and hummus (I love hummus), but also some cookies and dried fruit. And of course a little candy, because I know I will crave it despite trying to live a little healthier.

My go-to drink is water, so that won’t be a problem, and I am also fully stocked up on tea. I am still not drinking sodas, and water and tea will therefore have to do.

The Updates

I will update here on my blog and on instagram throughout the event. And if you want to follow me, just swing by. I will be more than happy to share this readathong with you! Find me on Instagram here.

What about you?

If you are participating, please leave your Instagram handle or website address in a comment below! I would love to follow you too!

 

A stack of books that I intend to read during Dewey's 24-hour readathon

Dewey’s Readathon

Today Dewey’s Readathon begins and I am going to be a part of it. At least for som time since I have a birthday to go to later today. Also, the whole staying awake for 24 hours is not really something I am good at.

What to read for this readathon

I have a couple of books in my stack that are purely for school. I follow a literature course this term and we need to read a various amount of Danish authors for class. Three of my books for this readathon are for school. These are:

 • Drengen der fik en hunds hjerte by Louis Jensen (The boy who received a dog’s heart)
 • Kopierne by Jesper Wung-Sung (The Copies)
 • Små frø by Mette hegnhøj (Small Seeds)

In my stack I further have:

 • Intet by Janne Teller (Nothing)
 • Til døden os skiller by Kit A. Rasmussen (Until Death Do Us Part)
 • Harry Potter og de vises sten by J. K. Rowling (Harry Potter and the Philosopher’s Stone)

I hope to get through more than half during this readathon, but not knowing what I am going into or how I will hold up, I just hope for the best!

I will keep updating this post the further into the readathon as we get!

Please, feel free to comment where you keep updates on your readathon!

The first book

I will begin with Drengen der fik en hunds hjerte, since I started it a long time ago and really need to finish it.

The Danish book "Drengen der fik en hunds hjerte" is placed in a tree with green moss spots

Drengen der fik en hunds hjerte by Louis Jensen

16:12

I just finished Drengen der fik en hunds hjerte and also had a little bite to eat. The book turned out better than I had hoped for, now I will continue with Mette Hegnhøj’s Små frø (Small Seeds) before I have to leave for my boyfriend’s brother’s birthday. We leave at 16:45 (4:45pm), so I know I won’t get far into it, since I also need to change clothes before we leave. I dont know when we will be home, but I’ll make sure to write an update, when we do.

The second book

The second book is Små frø (Small Seeds) by Mette Hegnhøj and it is…. sort of a modern retelling of an old Danish story. Yet it is not a retelleing at all. I do not quite know how to explain it. However, I have heard it should be really good, so I really look forward to reading it!

The book Små frø (Small Seeds) by Mette Hegnhøj on a bench in the woods.

Små frø (Small Seeds) by Mette Hegnhøj

20:59

Well back at home after a wonderful evening at my mother-in-law’s to celebrate my boyfriend’s brother’s 17th birthday. It was so hyggeligt and fun, but I didn’t get any reading done. I didn’t expect to read much either, so it’s alright. Now I will begin my second book and see how long I can keep going.

00:22

This staying up late is so not for me. I just had a boyfriend-break, where we watched some TV and ate a b lot of popcorns! I’ve looked at several other blogs and instagrams to see how everyone else is doing, and now I will go to bed and try to read the last few pages of Små frø before I fall asleep. I hope your readathon goes well!

9:12

I have a big heart for sleep, so I managed to sleep for a good seven hours tonight, but am now back on track. It is amazing to see how much people can read. I am a slow reader and I also need a lot of breaks when I read. It wasn’t always like that, but I have lost some of my ability to concentrate for longer periods of time. Hopefully I can get it back with exercise. I know it is something I need to work on.

I am now starting Til døden os skiller (Until Death Do Us Part) by Kit A. Rasmussen, which is my third book in this readathon.

13:10 (1:10 pm)

I have just put down Til døden os skiller (Until Death Do Us Part) by Kit A. Rasmussen which was such an amazing read! It left my heart a little hollow, so instead of continuing with Kopierne (The Copies) by Jesper Wung-Sung as I had originally planned, I am going to dive into the Danish edition/translation of Harry Potter and the Philosopher’s Stone to lighten the mood a little for these past minutes. I wish you all a happy final spurt and look forward to reading some of the other readers’ blog posts about these last few hours, since I completely vanished from the surface and haven’t paid attention to other readathoners since 9 am this morning. But now I will read.

14:10 (2:10 pm)

Time’s up. The readathon is over and we can go back to our normal lives. I am so happy I finally got to try this out, but I must admit that I was a far better reader this morning than I was yesterday afternoon and evening. Next time I must make sure to be in a time zone, where the readathon starts in the morning! (I’m obviously kidding – I will not move time zone! But I might structure my readathon differently).

I am amazed with myself. I actually got to finish three books and a short story. Granted none of the books were bricks (Game of Throne size), but I really didn’t think I could concentrate long enough to finish more than one book. I had imagined giving up and starting a new one, once in a while – or go back to one a gave up on earlier in the readathon. I am so glad that I decided to go to sleep, because I woke up much more determined and hungry than I was when I went to bed.

To sum up

 • Drengen der fik en hunds hjerte (104 pages)
 • Små frø (87 pages)
 • Irene Holm (17 pages)
 • Til døden os skiller (265 pages)
 • Harry Potter 1 (21 pages)

All in all: 494 pages.

This was a great experience, but I will definitely have to make som changes for the next one I want to participate in. I am not  big snacker when I read, but I managed to eat through two bags of popcorn (with help from my lovely boyfriend!), an apple and half a bag of gifflar (cinnamon buns) plus a bottle or two of water and two glasses of soda. Plus the proper meals of course. I missed some cookies though, so I will definitely add that to my “things to remember” list for next time. Now I crave pancakes, so I will adventure out for a walk with former mentioned boyfriend and buy some oats, so we can have afternoon pancakes before we have to leave for another birthday (same boy – different part of the family)! It has been a super busy weekend, and I was way to anxious about it before it started, but I have actually managed to enjoy it all the way. And pause, when I needed to.

Moreover, I have really enjoyed following a bunch of other bloggers/instagrammers/readathoners to see what they were reading, eating and doing. When they went to bed and which of the small challenges they participated in. I look forward to next time, but for now I will go show my boyfriend I haven’t forgotten him in all this. And make pancakes! A ton of them <3

Soulles by Gail Carriger and Carry On by Rainbow Rowell on a bench by a lake

Autumn holidays

I have a whole week off work and studies now due to the autumn holidays. I am so in need of it! It is going to be a designated reading holiday, where I have a little more than seven books I’d like to read. Luckily Dewey’s Readathon is next weekend, so I expect it to be possible to read all of the books I’d like to. A few of them are for my teaching studies and are only a hundred pages or so long, which I believe will be quickly read.

herlufsholm fantasy book fair

This weekend Herlufsholm is hosting their annual Fantasy Book Fair and I intend to join! The programme is filled with authors I’d like to hear (and see). I hope to be able to be there for the entire Friday, but I have a doctor’s appointment early Friday and am not sure I’ll be able to make it to 12 when it starts.

I went last year for the first time ever and was so scared of all the people there who knew a lot more about the books and the authors present than I did, that I spend most of the time hiding behind my boyfriend. This year I will spend mostly listening I think. The programme looks so good and interesting that I honestly think I could sit and listen for the entire weekend.

Unfortunately I can only be there on Friday, but I intend to make the best of it!

what to see

The full programme can be seen here, but I have highlighted three of the features I find the most interesting below, but let me just state that there is so much more to come for.

12.00-12.30 Rainbow Rowell interviewes om bogen ”Carry on”

Rainbow Rowell has been everywhere on my instagram feed this year and I really would like to know why that is. What makes her writing so special and/or magnificant? I have recently started Carry On to have some sort of background knowledge before the interview and expect to finish it before Friday. This, however, is the one thing I don’t think I can make after getting my doctor’s appointment, but I still hope to go!

14.30-15.00 Gail Carriger interviewes på engelsk om serien ”Soulless” af Rasmus Hedeboe, musiker og fantasyfan

Two things here: Firstly, I received the first novel in the Soulless series last year at Christmas and she has a very peculair, yet funny, writing style! And I’d like to hear her thoughts on the series. Secondly, I watched Rasmus Hedeboe perform an interview last year and I was really caught by his enthusiasm, so I look forward to seeing him in action again this year!

15.00-15.30 Nanna Foss og Boris Hansen fortæller om serierne ”Spektrum” og ”Panteon-sagaen”

These two Danish authors have piqued my interest this year. With their ever grounded easy-loving way of interacting with fans and followers I was hooked. I haven’t read Panteon yet, but the years only have so many days and it seems I have more books to read. But it will come, someday! Spektrum on the other hand I have begun and I love it! I do not understand one single thing about the plot (or well, maybe I understand one or two things), but I still enjoy it so much and I love how I as a reader can feel how Nanna has cared for the details. So; I have to see this!

Dewey’s Readathon

Another exciting event this week is Dewey’s Readathon. I have been wanting to participate for the past year, but only now seem to be able to do so. Last year I didn’t know what it was, but it seemed interesting and I followed a few blogs and instagrammers. I had only just begun my instagram adventure myself, so I think it was a good start to just observe.

In the spring things just didn’t add up for me to participate, but this time I really want to. I have a birthday party in the middle of it all, but I will make it work by still reading as much as possible for the remaining hours. Since I am not good at 24-hours wake time, I also need to sneak in a little (lot of) sleep. I will keep you posted on this event!