Fem bøger, jeg håber på a læse i februar: Blodmåne, Du, Solfald, The Summer Children og The Roses of May

Februars TBR 2019

Indlægget markeres reklame, da jeg taler om et anmeldereksemplar længere ned i indlægget.


Januar er gået så hurtigt! Det gik pludselig op for mig, at jeg skulle til at overveje, hvilke bøger, der skulle på min TBR for februar, hvis jeg også skulle nå at vælge nogle ud inden februar begyndte.

Derfor har jeg faktisk ikke nået at overveje særligt mange bøger, og jeg kan mærke at det gibber lidt i mig, når jeg kigger på min reol og ser en ulæst bog. Jeg vil virkelig gerne sætte dem alle på min liste for februar, men så lang er den måned ikke – og så starter jeg ovenikøbet i praktik om lidt, hvilket betyder endnu mindre læsetid.

Udover at færdiggøre den bog, jeg stadig er i gang med mens januar forsvinder, så har jeg udvalgt tre bøger for februar måned

Bøgerne

 • Blodmåne af Katrine Engberg
 • Du af Caroline Kepnes
 • Solfald af Louise Roholte (anmeldereksemplar fra forlaget mellemgaard)
 • The Summer Children af Dot Hutchison
 • I’ll Be Gone in the Dark af Michelle McNamara

Blodmåne

Blodmåne er en rest fra januar, som jeg egentlig allerede fra start af forventede ville blive skubbet til februar. Det er ikke fordi jeg ikke er spændt på at læse den – jeg havde bare allerede to andre krimier på listen.

Blodmåne er anden del af Engbergs serie om Werner og Kørner (og Esther de Laurenti), og jeg er virkelig spændt på at se, hvolke genitanker, der er blevet en del af denne historie!

Du

Du handler om den unge forfatterinde Beck, der besøger den boghandel, hvor Joe arbejder. Han falder med det samme for hende. Beck er alt, hvad Joe nogensinde har ønsket sig – smuk, sej, knivskarp og virkelig sexet. Joe vil have hende for sig selv og stopper ikke, før han får sin vilje. Han bryder ind i hendes lejlighed, stjæler hendes telefon og hacker hendes e-mailkonto – han forvandler sig med andre ord til en stalker.

Jeg har haft Du på min reol i nogle måneder nu, men da jeg så at Netflix havde filmatiseret den som serie, rykkede bogen lynhurtigt op på listen. Jeg kan sagtens se en film/serie uden at have læst bogen først, men lige denne her, vil jeg virkelig gerne læse først. Jeg har hørt virkelig mange gode ting om bogen, og jeg glæder mig virkelig til at dykke ned i den!

Solfald – reklame

Solfald er tredje og sidste del i Fire folk-serien. Du kan læse mine anmeldelser af de første to her: Evig vinter og Malstrøm

Solfald begynder, hvor Malstrøm slutter, og jeg kan ikke sige meget om den, uden at spoile Evig vinter og Malstrøm. Men som tredje bog i en trilogi forventer jeg, at denne her skal give en masse svar og binde knuder på nogle af de historier, der er gang i. Jeg forventer, at blive overrasket og måske faktisk også at få revet mit hjerte til blods.

Tak til forlaget mellemgaard for at sende mig denne til anmeldelse.

The Summer Children

The Summer Children er tredje bog i The Collectoer-serien af Dot Hutchison, og jeg er simpelthen hooked på hendes bøger lige nu. Jeg er vild med skrivestilen, med karaktererne og deres forhold til hinanden.

I The Summer Children følger vi agent Mercedes Ramirez, som er en del af det hold hos FBI’s afdeling for Crime Against Children, vi har fulgt fra starten af serien. En aften, hun kommer hjem til sit hus sidder der en lille dreng på verandaen. Blodig og med en bamse i favnen. Han spørger efter hende ved navn og fortæller at en engel satte ham af hos hende og lovede, at hun nok skulle passe på ham. Det viser sig at intet af blodet er drengens, og hvor det kommer fra, samt hvorfor drengen er blevet afleveret hos Ramirez viser sig at være ethvert barns mareridt.

I’ll Be Gone in the Dark

Lige som med Sadie, som jeg læste i januar var dette en reservation på appen Libby, der pludselig blev tilgængelig. Og så var jeg jo nødt til at låne den, hvis jeg ikke ville bagerst i køen igen.

I’ll Be Gone in the Dark er en bog, der forsøger at samle en masse tråde i jagten på den berygtede serievoldtægtsforbryder og senere -morder i Californien kaldet The Golden State Killer.

Jeg hørte første gang om GSK i podcasten Mørkeland, hvor de i april (mener jeg) talte om, hvordan han efter mange mange mange år (han hærgede primært i 70-erne og 80’erne) endelig var blevet fældet. Og med min fascination af true crime, samt mit utrættelige behov for retfærdighed i verden, kunne jeg jo ikke lade være med at vide mere om disse forfærdelige forbrydelser, og den mand, der kunne skabe så meget angst i hele nabolag.

Jeg reserverede derfor I’ll Be Gone in the Dark, og det er jeg slet ikke ked af. Jeg er ca. kvartvejs, og da det er en lydbog regner jeg ikke med, den bliver svær at afslutte. Men hold nu op, hvor er den væmmelig! -Eller, hvor er HAN væmmelig!

God februar

Det var så en præsentation af de fem bøger, jeg håber at nå i februar på trods af både studieliv og praktik. Det er helt urealistiske mål, men jeg tror på, det kan nås med lidt struktur og prioritering.

Hvad har du planer om at læse?


En bogstk med de bøger, jeg forventer at læse i januar.

Januars TBR 2019

Jeg har sagt det før, nu siger jeg det igen; Jeg kan ikke rigtig arbejde med TBR-lister. Jeg får altid lyst til at læse noget andet end planlagt. Denne gang vil jeg dog gøre det lidt anderledes end jeg plejer. Jeg vil nøjes med at have en eller to bøger på listen, og så lade resten være op til mit humør. Samtidig vil jeg også forsøge at have nogle forskellige genrer på listen, så jeg bedre kan omstrukturere min læsning.

Derfor kan jeg med glæde fortælle at min TBR for januar ser ud som følger:

Døde piger sladrer ikke

Kort før jul var jeg på biblioteket for at hente en reservation. En reservation jeg havde foretaget på baggrund af et instagramopslag fra en bruger, der var ved at læse Døde piger sladrer ikke. Den lød utroligt spændende, og så er jeg blevet ret glad for krimier. Samtidig fik jeg indtryk af, bogen var skrevet til et lidt yngre publikum end normale krimiromaner, hvilket gjorde mig virkelig glad. Men jeg erfarede at bogen er placeret på voksenafdelingen på biblioteket, så den er nok ikke så meget en ungdomskrimi, som jeg håbede på.

Da det er en biblioteksbog, der skal afleveres efter 30 dage, gik jeg i gang med bogen to dage efter nytår og derfor figurerer den altså på min januar TBR.

Døde piger sladrer ikke af Christine Jønck.

Døde piger sladrer ikke handler om menneskehandel til prostitution. På bagsiden står bl.a.:

Kvindehandel er en af de største industrier i verden. Der er stor profit i at handle med sexslaver, for de kan sælges om og om igen, mens våben og narko kun kan sælges én gang.

The Roses of May

Jeg læste The Butterfly Garden for snart to år siden og den tog mig med storm! (Og enhver krimielsker med respekt for sig selv bør læse den!) Det er en af de allerbedste bøger (ikke bare krimier) jeg nogensinde har læst. Den er uhyggelig, spændende, super klam og virkelig velskrevet. Derfor må jeg naturligt nok også læse bog nr. 2 i serien. Serien startede som en trilogi kaldet “The Collector Trilogy”, men til maj udkommer fjerde bog i serien. Derfor er det ikke længere en trilogi, men en serie på uanet længde. Jeg er megaspændt på om denne toer kan leve bare lidt op til sin forgænger, og så er jeg spændt på, hvad Dot Hutchison ellers kan finde på af uhyggelige samler-historier.

I The Roses of May følger vi de samme detektiver, som var med i The Butterfly Garden. Denne gang følger vi dem i jagten på en seriemorder, der slår til en gang om året. Morderen lader politiet finde liget af en ung kvinde med halsen skåret over, omringet af blomster i en kirke et sted i landet.

Dragon Ball #6

Det skal ikke bare være krimi det hele, og da jeg endelig er kommet i gang med den meget roste og meget læste serie Dragon Ball må jeg jo nødvendigvis også fortsætte. Dragon Ball er blevet en serie jeg læser, når vi går i seng om aftenen. Så ligger jeg og griner og ryster på hovedet ved siden af min kæreste indtil han må lægge sin egen bog og læse med i min. Det er nu meget hyggeligt. Især fordi han selv har læst serien mange gange og kan hjælpe mig med at forstå de ting, jeg syne er åndssvage eller mærkelige.

Son Goku er på vej ud for at lede efter sin bedstefars Dragon Ball, men som altid med disse rejser byder de på farer og modstand for den unge og uskyldige dreng.

Blodmåne

Blodmåne af Katrine Engberg er andet bind i Kørner/Werner-serien.

Denne bog er en lille ekstra een, som jeg håber på at begynde, men som ikke har same status i denne måned som de tre andre. Hvis jeg ikke starter den, kommer den dog øverst på listen i næste måned.

Blodmåne er også en toer i en serie, jeg er i gang med. Denne gang er det Katrine Engbergs roste serie om Werner og Kørner, der står for skud. Jeg var rigtig glad for Krokodillevogteren og selv om jeg ikke har hørt så meget om Blodmåne (jeg er nok lige nogle år for sent i gang), så har jeg hørt rigtig meget godt om Glasvinge, der er den næste i serien. Derfor må jeg jo nødvendigvis også komme videre i denne serie. Derudover er både Blodmåne, Dragon Ball og The Roses of May bøger, der står på min egen reol (om end Dragon Ball nok mest er min kærestes), og jeg kan derfor også rykke et skridt nærmere mit nytårsforsæt om at læse mindst 12 bøger fra mine egne reoler.

I Blodmåne findes en mand død i en snedrive i Ørstedparken, og det går op for politiet at manden ikke er en hjemløs, der desværre er frosset ihjel i vinterkulden. Det er derimod en kendt mand fra modeverden, hvilket får politiet til at genoverveje deres tilgang til sagen. Samtidig forsvinder Kørners ven Johannes Ledmark og spørgsmålet er nu, om Johannes er i fare eller på flugt.

God læsning

Det er de fire bøger, der står på min TBR for januar. Det er lidt mere end jeg forventer at have fremover, men januar er lidt særlig, da jeg ikke skal til eksamen og derfor har lidt ekstra tid at læse i, mens de andre fra min uddannelse går op.

God læsning til jer alle!

Sommerlæsningen 2018

Jeg er som bekendt ikke meget for at forhåndsbestemme min læsning for en bestemt periode, for jeg ender alligevel aldrig med at nå målet, men får i stedet sprunget rundt til en masse forskellige andre bøger. Her er dog et bud på nogle bøger, jeg skal have med i min sommerlæsning i år.

Sommerlæsning

Harry Potter af J.K. Rowling

I år har jeg dog et mål for min sommerlæsning. Jeg skal have genlæst Harry Potter. Alle syv bøger. Det er simpelthen for længe siden, jeg har læst dem – så længe, at jeg refererer til filmene, når vi taler om dem herhjemme. Og så kigger min kærestemand på mig med store øjne og skræk i hjertet og siger noget med: “Sådan er det slet ikke i bogen!” eller “Kan du ikke huske den scene?! Den er selvfølgelig heller ikke med i filmen.) Så nu skal det være!

De første fire HP-bøger har jeg læst mange gange. De sidste tre har jeg kun læst en gang. Det forstår han heller ikke. Men han er nok også den største Harry Potter-fan, jeg kender.

Dragon Ball af Akira Toriyama

Udover Harry Potter skal jeg i gang med Dragon Ball-serien. Det er en serie, min kæreste ikke forstår, jeg endnu ikke har læst, og han taler jævnligt om, at jeg burde læse den. Så det vil jeg også gerne have gjort her i løbet af sommeren. Min bror var helt vild med serien, da vi var små. Mit eneste bekendtskab er dog det, jeg en sjælden gang imellem fik set i Barracuda inden jeg skulle af sted til træning. Og helt ærligt – det var altså ikke det bedste indtryk, jeg fik der. Det var blot en masse skrigeri og flyven rundt i luften.

Call Me by Your Name af André Aciman

Jeg har villet læse denne roman længe og vil også virkelig gerne se filmen. Men jeg er typen, der helst læser bogen først, hvis jeg både skal læse og se historien. Jeg har ikke hørt meget om denne historie, men jeg ar fået den anbefalet flere gange (også inddirekte af Litfix både som film og bog). Det er mit helt klare indtryk at denne bog egner sig rigtig godt som sommerlæsning, og jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang med den.

Hal Higdon’s Half Marathon Training af Hal Higdon

Jeg har løbet det meste af mit liv og konkurreret i mange år. De sidste par år har jeg dog været holdt tilbage af en skade i min læg og hæl, samt været enormt umotiveret for konkurrenceløb. Det sidste års tid er jeg dog kommet tilbage igen og elsker det endnu engang. Derfor har jeg tilmeldt mig et halvmaraton i efteråret, og selv om jeg har løbet det før, er det spændende at læse lidt om, hvad andre tænker om den sag.

Offer uden ansigt af Stefan Ahnhem

Som noget nyt prøver jeg at læse en bog sammen med nogle andre, og vi læser Offer uden ansigt af Stefan Ahnhem her i løbet af to uger i sommeren. Jeg er meget spændt på, hvordan det kommer til at gå. Indtil videre er det en udelukkende positiv oplevelse, og bogen er også utroligt velskrevet indtil nu. Jeg er knap en femtedel inde og meget spændt på historiens videre udvikling!

Sommerbogen

Som led i min sommerlæsning har jeg tænkt mig også at deltage i bibliotekernes Sommerbogen for voksne. Jeg har dog endnu ikke udvalgt mine lån hertil endnu, men jeg er sikker på, det bliver en spændende oplevelse! Sommerbogen er altid en god måde at sikre en alsidig sommerlæsning på, da bibliotekernes hylder kan være enormt inspirerende.

Jeg kan bestemt anbefale alle at deltage i bibliotekernes Sommerbogsaktivtet, da det er en fantastisk måde at dele bogoplevelser og anmelde bøger med og for andre. Samtidig støtter man også bibliotekerne ved at låne deres bøger – og det er jo også en skøn ting!

My February TBR consists of: Red Queen, The Alienist, Twilight, and on my Kindle: A Wild and Unremarkable Thing and Wildwood

February TBR

I do not normally make TBR’s for entire months. Actually, I don’t even make TBR’s very often with the intend of reading something at a specific time or in a particular order. However, this time I have done something new. I have joined a book club (three actually) and I have signed up at a publishing house to read two of their books and submit reviews. Also I have joined a read-along. This then demands a TBR, because without it I would be caught up in reading whatever I can get my hands on and not reading any of the books that was originally intended.

Book Club Books

I have joined three book clubs on Goodreads and I expect to follow at least two of them in February in their monthly read. In the first book club we are reading The Alienist by Caleb Carr and A Wrinkle in Time by Madeleine L’Engle. I have gotten a hold of The Alienist, but am still waiting for the other. Not that I have to read them both, I just want to read them both! That’s the big problem for me with books; I find it hard to limit myself.

In another book club we are reading Red Queen by Victoria Aveyard and The Good Daughter by Karin Slaughter. I have wanted to read both of these for so long! However, I am number 21 on the wait list for The Good Daughter and since I have so many other books I want to read in February I have decided that this one will not be a mandatory part of my February TBR, but more of an extra. I really want to read the book some day and I have been close to buying it more than once, so in case I finish all the other books early (as if), then I’ll probably buy The Good Daughter and begin this as well. Maybe. Or maybe I’ll just read it some other time.

Books to Review

This headline may be a little misleading, since I also plan on reviewing some of the other books I get to read in February. However, these are the books I have promised to review before a certain date.

The first book is A Wild and Unremarkable Thing by Jen Castleberry. I pre-ordered it back on January 2nd and has been waiting excitedly ever since. On January 23rd it was finally released and it is the next one I will begin after finishing the book I am currently reading (which is Krokodillevogteren (The Egyptian Plover) by Katrine Engberg). Then Parliament House Publishing announced that they needed people to review some of their titles and since this was one of them, I signed up to do that!

While signing up another title caught my eye and I therefore also signed up to write a review of Wildwood by Jadie Jones. Wildwood is the first book in a trilogy (also known as The Hightower trilogy) and the second book Windswept comes out this year. I am so thrilled to be reading these books and I hope the whole experience of writing a review because someone asked for it and not because I just wanted to share the book with you will be awesome.

Read Along

I have never before taken part in a read along. Nor have I ever even buddy-read something. I mean, sure I have read books for my classes in school, but that’s not really the same thing. Therefore I am plenty excited! We are reading the Twilight saga – a series I haven’t read yet despite loving the films. That’s not entirely true. I read New Moon once on a holiday, becaue it was the only book around, but I found it so dull I didn’t bother with the rest of the series when I got back home. However, many have now told me that that was a mistake, and that despite the second book in the series is very dull (they agree with me on this), then the rest of the books are great! I hope they are right. Now I will see for my self by reading Twilight in February. Hopefully I will want to move on and read the rest of the series too.

February TBR

 1. A Wild and Unremarkable Thing (Jen Castleberry)
 2. Wildwood (Jadie Jones)
 3. Red Queen (Victorie Aveyard)
 4. The Alienist (Caleb Carr)
 5. Twilight (Stephenie Meyer)
 6. A Wrinkle in Time (Madeleine L’Engle)
 7. The Good Daughter (Karin Slaughter)

The list is in order of priority; ranging from my most anticipated reads to the least (however still very anticipated) reads. I look forward to keeping you updated on instagram and here!

 

My holiday bag: A bag filled with books, that my local library made me for my holiday.

The Holiday Bag

In May I began a list of books I really wanted to read this summer, because I tend to be quite disorganised in my choice of reading material. I therefore have a lot of unread books piled up on my shelves, that I hardly ever get to read before something else comes along. So this year I wanted to try and make plans for the summer. Then, what happens is: my library introduces the ’Holiday Bag’ and I just had to give it a try!

Now you are probably asking: What is a Holiday Bag? And I can understand why you would ask that, since it is a brand new concept at my local library. I’m not saying that nobody else in the wold has done this before – I am just saying, it is understandable, if it has not been done where you are from.

However, it is really quite simple: A holiday bag is a bag filled with books, that you can borrow from the library and bring with you on holiday. The fun part is that you don’t get to choose the books yourself.

How does it work

It was so easy to get my hands on a holiday bag. All I had to do, was fill out a questionnaire and e-mail it to my library. I answered questions like: How many readers are in your family (Yes, it was originally thought to be a family-thing, but I belive that you can be a one-man-family in these situations)? How old are the members of your family? What genres do you prefer to read?

A week or so later I received an e-mail telling me I could come pick up my holiday bag. I was so excited! I rarely let other people pick my reads, but I just couldn’t let this opportunity slide.

The bag was supposed to contain two or three books per person, but I think that whoever picked the books for my bag was overthrown with excitement, because I came home with ten books. TEN. I did mention, that my family consists of just two people, which would give us six books in the holiday bag. Well, maybe my librarian figured there should be somehing to pick and choose from. I am not complaining, I was merely surprised!

What was in my holiday bag

And so we close in on the content. I will list the books below with their title and a short summary of their story. The ones that are Danish, will have a translated title too.

 • The Crocodile by Maurizio de Giovanni
 • De utilpassede (The Maladjusted) by John Kenn Mortensen
 • Det bliver pinligt uanset hvad (It will be awkward no matter what) by Tyra Teodora Tronstad
 • Flyspotteren (The Planespotter) by Ole Clifford
 • The Girl at Midnight by Melissa Grey
 • Hunters in the Night by Oliver Bottini
 • The Prince of Soul and The Lighthouse by Fredrik Brounéus
 • Regnfaldet (The Rainfall) by Gudrun Østergaard
 • Silence by Mechtild Borrmann
 • Tell the Wolves I’m Home by Carol Rifka Brunt

To be fair, a lot of these books had me wrinkle my nose. The fact that I only knew (about) three of the writers made me rather uncertain, but when I decided to do this, I knew that there was the possibility of receiving a whole bag of books not to my liking. Yet, I had to give it a chance, so I picked a handful of the books and put them on my summer TBR (read more about that here). None of the crime fiction books made it on the list. The only reason for that was really, that I didn’t feel like reading crime fiction, when I put together my list.

why try out the concept of a holiday bag

The concept of the holiday bag is a great way to read books, you would not have come across otherwise. It is a great way for you to meet new authors and it gives the library a chance to suggest some of the great books in their assortment, that may not be checked out that often. Most of the books in my bag are somewhat new (ranging from 2004-2016) and they have fairly good reviews on goodreads, so it’s not like I ended up with a bag of garbage (I never thought I would!). This is also a chance to show the users of the library, that the librarians are quite skilled at recommending books based on your likings.

What’s the Verdict

Oh, what a question! Well, I am only halfway through my TBR of those books, so it’s a little hard to tell. The books I have read so far have been surprisingly good. I am biased, by not having picked them myself, and that does have an effect on my experience. I wish it didn’t, though.

As I mentioned earlier, this is the first year my library are doing this, but I hope it will be a recurring concept in the years to come. If possible, I will order a holiday bag again next year. I  thought it was mighty fun to expect the unexpected: To hope for something and receive a whole lot something else. Next year, though, I will make sure to write a few of the books I have liked in the e-mail, when I make my reservation. I believe it must be hard to pick out books for random people, when all you have to go on is the person’s age and prefered genre(s). So far, they’ve done a pretty decent job down at my local library. I still think it would be something that could make their job a bit easier, and ensure that the readers receive books to their liking.

My summer reads on a table here amongst are Tell the Wolves I'm home, The Girl at Midnight and the Prince of Soul and The Lighthouse.

Summer Reads 2017

I am quite the disorganised reader. My book picks are always pretty random and are pretty much just based on what I feel like reading in the moment. This year, however, I wanted to try something new and did therefore actually create a ToBeRead-list of the books I want to read this summer. My summer reads, if you like, were actually not my picks, but instead I decided to trust a librarian. After the holiday I will go into further details about this, because there is a very specific reason as to why I am suddenly trying to be all organised and practical, and why I let somebody else pick my summer reads for me.

For now, though, I’d like to present to you – in no particular order – the books that ended up in my TBR pile for this summer. Some of the titles are Danish and are not (as far as I can tell) translated into English, but I will provide you with a (somewhat) direct translation of the title, should you not be familiar with the Danish language.

My summer reads in 2017 are (drumroll)

 • Tell the Wolves I’m Home by Carol Rifka Brunt
 • Regnfaldet (The Rainfall) by Gudrun Østergaard
 • The Prince of Soul and The Lighthouse by Fredrik Brounéus
 • De utilpassede (The Maladjusted) by John Kenn Mortensen
 • The Girl at Midnight by Melissa Grey
 • Det bliver pinligt uanset hvad (It will be awkward no matter what) by Tyra Teodora Tronstad

It is a good blend of YA novels and fantasy, which are some of my favourite genres. Despite the fact that these all sound very interesting, I especially have high expectations for “Det bliver pinligt uanset hvad”, “Tell the Wolves I’m home” and “The Girl at Midnight”.

I am so excited to begin these and already wonder if my list is long enough for the summer. But if it isn’t, then I guess it is at least a good start to being a more organised reader.