Hot Mess af Lucy Vine

Hot Mess

Forfatter: Lucy Vine

Udgivelse: Flamingo, 14. februar 2018

Antal hjerter af fem mulige: ♥♥

Original titel: Hot Mess

Oversat af: Elisabeth Kiertzner

Om Hot mess

Ellie Knight er 29 år og fanget i et singlehelvede med den ene forfærdelige Tinder-date efter den anden. Hun er ikke super vild med sit job, og hun bor på et værelse i en lejlighed, der er så forfærdelig at hun omtaler den Lortehullet. Ikke nok med, at hun skal slæbe sig gennem tilværelsen som datende single, så er hendes far nu også klar til at date igen efter moderens død. Hendes liv er mildest talt langt fra perfekt. Men måske er det helt okay?

Bogen består af små kapitler, der indledes med en form for dagbogsnotat, samt kapitler, der er skrevet som mailkorrespondance mellem Ellie og hendes far og søster.

Hot Mess er kaldt for Tinder-generationens Bridget Jones dagbog, og hvis man kender Bridget Jones, så siger det i den grad noget om, hvad Hot Mess er for en bog.

Mine tanker om Hot mess

Jeg har haft virkelig svært ved at finde ud af, hvad jeg synes om denne her bog. Der var tidspunkter, hvor jeg grinede højlydt, og så var der sider, jeg blev nødt til at springe over, fordi de simpelthen var for uinteressante.

PLottet

Historien er i sig selv ganske udmærket. Vi starter lige på og hårdt, hvor vi introduceres for både Ellies (ikke helt så tiltalende) personlighed og den situation hun befinder sig i; single-helvedet. Herefter får vi langsomt afdækket mere og mere af både Ellie og livet som single af alt hvad det indebære. Der løber en god rød tråd gennem hele fortællingen og den er slet ikke svær at holde styr på.

Indimellem er der dog nogle mails fra Ellies far til hende og hendes søster, og jeg må indrømme, at jeg slet ikke kan se pointen med indholdet i disse mails. Jeg er sikker på, de er tænkt som et humoristisk indslag, men de er for meget, for dårligt skrevet og alt for ligegyldige til at de giver mig noget som helst, og jeg valgte ret hurtigt at springe dem over, når jeg læste. Og selv om jeg i sidste ende vendte tilbage – bare fordi, det var det rigtige at gøre, når nu man vil skrive en anmeldelse af en bog – følte jeg ikke på nogen måde, jeg manglede noget ved ikke at have læst dem. Alt hvad jeg skulle forstå, forstod jeg efter at have læst den første.

Kapitelindledningerne sagde mig heller ikke noget. De sætter scenen, så man som læser er klar over, hvor vi befinder os, men det kan man også tit blive klar over i løbet af de første par linjer. Jeg føler mig dog sikker på, at dem, der har holdt af Bridget Jones’ dagbog, vil synes bedre om dem end jeg.

Karaktererne

Persongalleriet i Hot Mess er ikke stort, men det behøver det heller ikke at være i en bog på kun 270 sider. Der er mange navne at hitte rundt i, men de vigtige personer formår alligevel at fæstne sig lidt bedre i hukommelsen end de mindre vigtige.

Ellie

Vores hovedperson Ellie Knight er som tidligere nævnt 29 år. Hun er nyligt single og bor derfor på et værelse i en lejlighed med to andre. Hendes vennekreds består primært af Sophie og Thomas, men også kollegaen Maddie har fået en plads. Ellie fremstår på mange måder som en bitter kvinde, der nærmest hader alt, hvad der ikke lige falder i hendes smag. På sin arbejdsplads virker hun endog meget usympatisk og direkte led.

I nogle situationer, virker hun meget ligefrem og morsom at være i selskab med, og det er ofte hende, der har givet mig anledning til at grine højt.

Vennerne

Sophie og Thomas fremstår som en tætknyttet vennegruppe, der deler alt med hinanden. Det er også Sophie og Thomas, der i sin tid fik Ellie på Tinder og swipede de første mange mænd for hende. Der er en god dynamik i gruppen og deres relationer og samtaler virker ægte og dybe.

Familien

Omvendt har jeg det med familien. Samtalerne mellem Ellie og hendes far Allan og søster Jenny virker dybt absurde og til tider skræmmes jeg endda over, hvordan søstrene taler til hinanden. Ellies søster er en stolt kvinde, der er flyttet langt væk med sin mand og datter, og som absolut ikke har behov for at tale om noget med familien. Ellies far er en mand med et dybtliggende og yderst velfungerende humor-gen, hvilket absolut er nødvendigt, når Jenny angriber ham med en enten enormt tør humor eller ondskabsfulde udtalelser. Samme gen er dog også skyld i, at jeg flere gange var i tvivl om, hvorvidt faren lavede sjov eller forstod en joke.

Hvem kan læse Hot Mess?

Jeg vil anbefale singler og unge kvinder at læse denne. Den er humoristisk og tør på samme tid. Selv om den er sjov og nogle gange lidt i overkanten, lukker man alligevel bogen med en følelse af, at man er blevet lidt klogere på livet. Især vil jeg dog anbefale den til de af jer, der har været glade for Bridget Jones. Der er mange ligheder, men det er en lidt særlig måde at skrive en bog på, og altså ikke en, jeg bryder mig særligt om, men hvis du gør, er jeg sikker på, at denne her også falder i god jord hos dig!

Et godt råd er dog at springe farens vedhæftede dokument til mailen over. Nogle vil helt sikkert synes, det er hylende morsomt, men hvis du ikke er en af dem, så går du altså ikke glip af noget ved at droppe dem.

Anne Mette Hancocks bog Mercedes-snittet

Mercedes-snittet

Reklame, da Mercedes-snittet er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget.

Forfatter: Anne Mette Hancock

Udgivelse: Forlaget Lindhardt og  Ringhof, 2018

Serie: Nr. 2 i Kaldan/Schäfer-serien (læs om nr. 1 Ligblomsten her – dog på engelsk)

Efter den succesoplevelse det var, at læse Anne Mette Hancocks debutroman Ligblomsten, havde jeg virkelig set frem til at få fingrene i den næste i serien. Jeg forudbestilte bogen tilbage  marts, og da vi nærmede os udgivelsesdatoen den 1. juni, var jeg simpelthen så spændt! To uger inden dumpede der dog et anmeldereksemplar ind af døren fra de fantastiske mennesker hos Lindhardt og Ringhof, og jeg var jublende lykkelig! Det tog mig ikke mange minutter at være fuldstændigt fanget af handlingen og fyldt af gensynsglæde over de fantastiske karakterer Heloise Kaldan og Erik Schäfer!

Om bogen

I Mercedes-snittet forsvinder tiårige Lukas fra sin skole, hvilket får Heloise til at tænke, at hun har ret i, at det er farligt at sætte børn i verden. Hun bliver af avisen bedt om at dække sagen, og støder herved atter på sin gode ven Erik Schäfer, der efterforsker sagen.

Det viser sig at være en sag, der stikker helt af og peger i mange forskellige og forfærdelige retninger. Pludselig dukker Lukas’ telefon dog op, og herigennem opdager politiet, at Lukas er besat af pareidolia – af at fotografere ting, der ligner ansigter. Der er særligt et billede, som tiltrækker sig politiets opmærksomhed, men det virker stadig umuligt at finde noget, der peger konkret på, hvad der er sket med Lukas.

Mine tanker om Mercedes-snittet

Anne Mette Hancock trådte frem på den danske krimiscene med Ligblomsten, som indbragte hende Det Danske Kriminalakademis debutantpris, og nu markerer hun sig tydeligt og bestemt med Mercedes-snittet som en krimiforfatter, der er kommet for at blive. Og det har hun i den grad også fortjent. Anne Mettes sprog og skrivestil er levende og nutidigt. Karaktererne har dybde og sjæl, og Anne Mette formår på fineste vis at levere en krimi, der kravler ind under huden på sin læser. Mercedes-snittet er eminent og velskrevet, og der er ingen tvivl om, at hver eneste sætning er nøje gennemtænkt og bearbejdet.

Mercedes-snittet er dansk krimi, når det er allerbedst. En af de mere fantastiske ting ved serier, er den udvikling, man får lov til at følge hos karaktererne gennem helt små og for handlingen næsten ubetydelige øjeblikke. Dette er også et træk Hancock har tilføjet sit værk med umådelig detaljerigdom og skarphed.

Min eneste anke er, at Michala Friis er alt for lidt med! Så kære Anne Mette Hancock: Michala Friis må for min skyld godt få sin helt egen serie – hun er så skøn!

The Danish edition of The Power by Naomi Alderman on a wooden desk.

Kraften

Reklame, da bogen er et anmeldereksempler fra forlaget

Originaltitel: The Power

Forfatter: Naomi Alderman

Udgivelse: Forlaget Alhambra, 2018

Jeg er nødt til at starte med at sige, at dette er en af de smukkeste bøger, jeg nogensinde har ejet. Til et bloggerevent hos Carlsen om YA-litteratur i april (som du kan læse mere om her) sagde forlagschef Christian Bach at hans filosofi var, at bøger skal være lavet i lækker kvalitet, hvis man vil have at folk skal købe dem. Jeg kunne ikke være mere enig! Jeg fravælger altid pocketbooks (de der små paperbackbøger med tætskrevne sider, der sjældent er mere end 12cm bred og 18cm høj), og hvis prisforskellen er lav vælger jeg oftest min bog som hardback eller indbundet. Det gør bare oplevelsen lidt mere lækker!

Kraften af Naomi Alderman udgivet på forlaget Alhambra er smuk og virkelig lækker at have i hånden.

For det første er den i hardback format, hvilket betyder at den er nem at lægge i tasken uden at frygte, at hjørnerne bøjer, og at man kan læse den med en hånd uden at frygte at ryggen knækker og får revner.The book The Power showing of its beautful spine

For det andet er ryggen lavet, på en måde jeg aldrig har oplevet før (se billede)  – og helt ærligt: Det er så fantastisk! På den her måde kan siderne bevæge sig mere frit, når man holder bogen åben, uden at det slider på bogryggen! Jeg har ingen anelse om, hvad det kaldes at gøre det på denne måde – så hvis du ved det, må du meget gerne oplyse mig!

For det tredje kommer bogen med eget bogmærke i lækker og holdbar kvalitet og en flot rød farve, der passer til resten af farverne på bogen. Og når nu vi er ved farvevalget, så er jeg vild med valget af farver til bogens omslag. Farverne harmonere smukt med hinanden og omslaget er så gennemført at selv siderne er farvet i kanten.

Men nu skal vi videre:

Kraften

I Kraften følger vi fire liv fra forskellige dele af verden, der vikles ind i den samme historie. Overalt begynder teenagepiger nemlig pludselig at udvikle evnen til at give kraftige stød gennem deres hænder. En evne, der snart viser sig at kunne vende op og ned på kvinders skæbne overalt i verden, da det er en evne, der kan udfordre mændenes ellers overlegne fysik. Rundt om i verden håndteres denne forandring naturligvis på forskellige måder, men uanset, hvordan man forholder sig til forandringen, så har det konsekvenser for alle.

Mine tanker om Kraften

Kraften er en stærk fortælling om magt og ulighed i en verden meget lig vores. Alderman eksperimenterer med magtbalancen, og lader kvinderne trække det længste strå, for dernæst at berette om, hvad det kunne betyde for verden. Kraften er en nærmest dystopisk science fiction fortælling, der er svær at lægge fra sig, og som samtidig sætter tanker i gang hos læseren. Alderman griber fat i mange vigtige tematikker, der er er aktuelle for vores samfund i dag, og får på en gang fat i både spændingslæseren og den eftertænksomme læser.

Jeg har haft rigtigt svært ved at finde ud af, hvilke ord, jeg skulle bruge til at beskrive min holdning til Kraften. Den er uden tvivl en page-turner, der samtidig sætter masser af tanker og overvejelser i gang i læserens hoved. Kraften er skrevet i et letlæst sprog, og ofte holdt i kortere sætninger, som medvirker til at gøre læsningen virkelig intens.

Samtidig følte jeg dog at denne skrivestil tog noget af karaktererne, og da jeg mere er en karakterdreven læser end en handlingsdreven læser, så følte jeg desværre, at der manglede noget, for at jeg skulle være helt og aldeles fanget. Karaktererne virkede flade, og var ikke særligt sympatiske, hvilket betød, at jeg havde svært ved at holde med nogen af dem. Det føltes som om, karaktererne ikke fik lov til at udfolde sig, hvilket desværre betød at jeg mistede lidt af interessen.

Kraften kan anbefales til alle, der interesserer sig for feminisme, for magtfortællinger og/eller for den reflekterende læser, der elsker at blive stimuleret af historier om aktuelle emner.

The cover of Song of Blood and Stone

Song of Blood and Stone

Title: Song of Blood and Stone

Author: L. Penelope

Published: St. Martin’s Press, 2018

Song of Blood and Stone

Song of Blood and Stone takes place in the world of Elsira, which is a land of Silents; people, who cannot use the magic that is Song. Those who can are called Singers.

In Elsira lives Jasminda, a child of a Silent and a Singer, who bears the Song within her and the skin of a Singer on her outside. Because of this, she mostly keeps to herself, since people are afraid of her and her Song.
Jasminda has lost her parents and her brothers and lives alone in the family cabin on a small patch of land outside the nearest town, and now she stands to lose this too.
One day a group of soldiers and the injured spy they have captured find their way to her cabin, and she is forced to let them in. Jasminda slowly forms a bond with the injured captive named Jack and when they manage to escape the soldiers, it is the beginning of a long journey for both of them. Jasminda is racing time in order to keep her land and her last connection to her family, while Jack is on a mission to save their country.

My thoughts

I cannot find the words to describe what a wonderful experience it was to read this fantasy! I was completely taken aback by the marvellous story, magical universe and compelling characters that this story holds.
The story is told through a third person narrator, but still juggling multiple point of views (POV’s), which I love. The main character Jasminda is so likeable and relatable and she has quickly climbed the ladder of my most liked characters.

I think L. Penelope has managed to write a story that will both take you away, but can also make you think about your own world and life. This is one of the strongest and most important possibilities of any fantasy ever, I believe.
I know we all love different things, and I am really afraid of overselling this, since I think it is important to go into a new book with less than high expectations, since your expectations can kill the reading experience. However, I sincerely recommend you read this, if you love a good fantasy novel!

Sneak Peek

I have been allowed to show you an excerpt from the book Song of Blood and Stone and I am so happy and so excited for this! You can find this excerpt by clicking on the title below this section and it will lead you straight to it! The excerpt is chapter two in which we meet a wounded soldier and a good samaritan. I sincerely hope you enjoy this chapter as much as I did! And if you wish to read the rest of the book, I can assure you that you don’t have to wait for long: It will be on sale on Tuesday May 1st 2018 right where you normally buy your books and can already be preordered many places.

Song of Blood & Stone excerpt

Find the excerpt through this link.

L. Penelope

The authoer L Penelope sitting and looking at the camera

Leslye Penelope has been writing since she could hold a pen and loves getting lost in the worlds in her head. She is an award-winning author of new adult, fantasy, and paranormal romance. She lives in Maryland with her husband and their furry dependents: an eighty-pound lap dog and an aspiring feral cat.

Song of Blood and Stone is out on May 1st.

A stack of books I read in February.

Quarterly Wrap-Up of 2018 #1

When I first started this post, I had imagined that doing a quarterly wrap-up would be ideal, since I don’t read a lot of books in a month. Therefore, out of fear that one of my monthly wrap-ups would consist of me writing about this one book I started, but didn’t really finish – I decided to do quaterly wrap-ups. This would allow me to share more experiences with you in one post.

However, I had not expected to read as much as I did. January was filled with six books, and I figured it was because I took my exam and then was left with almost two weeks before I started school and work again. But the streak continued into February, and then I just decided to do one quarterly wrap-up, but the rest of the year I will do monthly wrap-ups. I’d rather write a short post about this one book I didn’t really finish, than a loooooong post about all of these books I read, knowing that most of you will give up by the time you see the lenght of it, and the rest of you will give up after the first few paragraphs.

Wrap-up

I will briefly list the books I have read in the same order that I read them, and afterwards I will talk about a few of them and a bit about my reading motivation in this same period of time. Please note that some of the titles are in Danish (and consists of the odd letters æ ø å) because I read them in Danish! If the book has an official English title (and I know it) it will follow in parenthesis ().

January reads

 • Ligblomsten by Anne Mette Hancock
 • Stalker by Michella Rasmussen
 • Pigen fra Månehøjen by Lene Krog
 • Grænsebørn by Bent Haller
 • Nattevagt (Night Guard) by Synne Lea and Stian Hole
 • Er du okay, Fie by Anika Eibe

February reads

 • Krokodillevogteren by Katrine Engberg
 • A Wild and Unremarkable Thing by Jen Castleberry
 • Twilight by Stephenie Meyer
 • Begin Again by Mona Kasten
 • Kåde Kvinder by Giovanna Casotto
 • Voksenlivet er en myte (Adulthood is a Myth) by Sarah’s Scribbles

March Reads

 • Wildwood by Jadie Jones
 • Farlige Fristelser by Giovanna Casotto
 • Den sidste gode mand by A.J. Kazinski
 • Søvn og torne (The Sleeper and the Spindle) by Neil Gaiman
 • Fordærv (The Few) by Nadia Dalbuono
 • Provinspis by Ditte Wiese
 • Pernittengryn og Lorelei by Helle Melander
 • Sjælens pris – Dæmonherskerens arving #3 by Haidi Wigger Klaris
 • Song of Blood and Stone by L. Penelope
 • Suddenly Us by Marie Skye

Succinct Wrap-Up

I read a total of 22 books in these three months, which is almost my reading goal for 2016. That is quite amazing and frankly also quite unfathomable. But I have never felt forced to read this many books, it has almost come naturally, because I had a lot of books I wanted to read.

Seven of these books have been review copies from either an author or a publishing house, and I feel honoured to have had the chance to review these books. Except for one, I really loved reading all of them. And the one I didn’t enjoy as much, was mainly because it just wasn’t my kind of read anyway. It really wasn’t a bad book.

 

honourable Mentions

Stalker

by Michella Rasmussen is a Danish YA book about a young girl who suddenly has an admirer, that slowly turns stalker. It is amazingly well written and deals with an issue I haven’t read about before. It takes both the stalker’s and the victim’s point of view, which I think is absolutely fantastic and it works terrificly in this book. The audioversion of it is amazing too!

Krokodillevogteren

by Katrine Engberg is a Danish crime novel that has been translated into several languages (I do not think English is one yet, though – unfortunately). It is about a murder on a young girl that has been committed in the most gruesome way. The characters in this novel were brilliant and I fell in love with them as much as I loved the story itself.

A Wild and Unremarkable Thing

by Jen Castleberry is a fantasy story with a twist of a feminstic approach. It tells the story about a young girl, who has been raised as a boy in order to be able to slay a Fire Scale dragon and collect the winnings afterwards, so that she can save her family from poverty. It is brilliantly crafted and I really wish it would be longer, since I really connected with the main character Cayda.

Provinspis

by Ditte Wiese is a realistic YA novel, which has quickly climbed up to be one of my most valued reads. Again, this is Danish, and hasn’t been translated yet, but I think it should! The narration and the voice of the story is spot on with the youth and Ditte tells a tough story about growing up and wanting to get away. If you read Danish and love a good YA-novel, you should read this one! And please let me know what you think afterwards as I would love to discuss it.

Ligblomsten

by Anne Mette Hancock is again a Danish crime novel, but this one is a bit different from most othe crime novels I have read. Ligblomsten (Corpse Flower) deals with the notion of revenge and I don’t really think anyone is actually killed on the pages, which makes it even more interesting.

Song of Blood and Stone

by L. Penelope is a fantasy novel set in a magical land, and th characters are so compelling. I loved everything about this book and I cannot wait to share this with you, when I post a full review of it on Sunday, April 29. It is amazing and if you love fantasy you should read it. End of story.

Reading motivation

I have been on a roll reading wise. I have no idea how it happened that I already read 22 books, but I have in no way felt pressured to. I have just read. And listened at any available time. I did cut down a little on reading for school, but only because I am only following one course this term. And I have also cut down a little on my work hours since I have been dealing with some personal issues that demanded I took some time to myself.

in the future

As mentioned earlier in this post, I will post a monthly wrap-up in the future as this was far too comprehensive a post for my own liking.

A picture of the Egmont building where the publishing house Carlsen is located

Bogbloggerevent om realistisk YA-litteratur

Lørdag den 14. april stod i bøgernes navn, da jeg brugte min eftermiddag i selskab med andre skønne bogbloggere hos Forlaget Carlsen/CarlsenPuls til et arrangement om realisme i YA-litteratur , der var arrangeret af Julie The Book Cat. Som stadig forholdsvis ny bogblogger var det mit første af den slags arrangementer og jeg var spændt og helt tosset nervøs hele morgenen og formiddagen på at skulle af sted. Men af sted skulle jeg!

Realisme i YA-litteraturPose med sponsorgaver fra bloggerevent om realisme i YA litteratur

Programmet bød på hele tre forfattere, to redaktører og en forlagschef (og sådan én har jeg aldrig mødt før!), så det var et tætpakket program, vi skulle igennem på de tre eftermiddagstimer. Derudover blev vi overhældt med fantastiske gaver fra mange forskellige sponsorer, hvilket var en noget overvældende oplevelse for mig, og jeg turde næsten ikke tro på, at jeg fik lov til at slæbe det hele med hjem!

Hvordan skriver man YA?

The authors Caroline Ørsum and Camilla Wandahl talks about the process of writing YA literature

Først på programmet var Caroline Ørsum og Camilla Wandahl til en snak om hvordan man skriver realistisk YA-litteratur. Caroline lagde ud med at definere begrebet realisme som mulig virkelighed og menneskelig handling, hvilket er vigtigt at forholde sig til, når man vil skrive realistisk. Derfor er det vigtigt at researche og undersøge mange af de elementer i ens tekst, man ikke selv på forhånd ved noget om. Der er dog stadig en frihed til at ‘finde på’ i realistisk ungdomslitteratur, hvilket Caroline har gode erfaringer med, da hun opfandt bandet Pale Blue Horizon til sin nyeste bog Wiki over Miss Elises elendige liv.

De to forfattere kom også ind på deres skriveprocesser og fortalte, at de begge skriver forholdsvis ufærdigt. Derudover bød Camilla ind med gode råd til at få en god skriveproces uden skriveblokader (hint: skriv i små korte intervaller og accepter, at det du skriver kan ændres senere).

Hvordan udgives en ny bog?

Nanna Nørh fra forlaget Høst & Søn kom forbi og fortalte om hele processen bag en bogs udgivelse. Hun fortalte bl.a. lidt om, hvordan redaktørerne mødes og fordeler manuskripter, samt hvad der sker, hvis et manuskript antages eller afslås. Til hverdag arbejder Nanna både med danske og udenlandske titler, og processen er forskellig i de to, da de udenlandNanna Nørh fortæller om en redaktørs arbejde i forbindelse med bogudgivelsesprocessenske titler jo allerede er udgivet og derfor ikke skal redigeres i indhold. De skal til gengæld oversættes, så her arbejder hun meget med at finde den rigtige oversætter til teksten, hvilket glædede mit lille oversætter-hjerte. Nanna lagde også vægt på, at en redaktørs job ofte går ud på at foreslå ændringer, og faktisk ikke rette, som mange ellers kan tro.

Kan YA blive for råt?

Forfatter Ditte Wiese og redaktør Kaya Hoff fra Carlsen snakkede om grænserne for hvor råt man kan skrive YA-litteratur. Dittes egen debutroman Provinspis er en rå oplevelse, som faktisk får mange voksne til at fravælge den, når de køber bøger til deres børn og børnebørn. Både Ditte og Kaya mener dog ikke, at YA kan blive for råt. Det kan måske i nogle tilfælde blive for meget, men i sidste ende er de dog enige om, at det vigtigste er, at det rå og barske giver mening! For hvis det ikke giver mening, så virker det ikke. Derudover løftede Ditte sløret for, at hendes næste roman kommer til at være en lidt anden type rå roman, og jeg er vildt spændt på at se, hvad hun kan trylle frem! Ditte Wiese og Kaya Hoff taler om, hvor råt YA litteratur må være

Aflsutning og rundtur

Afslutningsvis gik forlagschef  Christian Bach fra forlaget Carlsen på scenen og fortalte kort om tilblivelsen af CarlsenPuls, samt præsenterede kommende udgivelser fra forlaget Carlsen og CarlsenPuls. Dette bød på en masse spændende titler, som fik mig til at genoverveje ideen om at droppe job og uddannelse og blive fuldtidsbogorm i stedet. Herefter sagde vi pænt tak og farvel til de dejlige mennesker, der havde afsat tid til at glæde en flok bogbloggere med en fantastisk arrangement på sådan en lørdag eftermiddag. Christian bød dernæst på en rundtur på forlaget hvilket undertegnede bestemt ikke kunne takke nej til.

Til sidst fik vi kastet endnu en bog i hovedet og sendt hjem med varme hilsner og masser af smil. Alt i alt var det en yderst givende dag, og det er bestemt ikke det sidste arrangement, jeg deltager i. Stemningen og muligheden for at stille spørgsmål var fantastisk! Og det var så meget anderledes end de større arrangementer, jeg plejer at deltage i (som eksempelvis Bogforum).

Hvad var der så i posen?

Arrangementet var sponsoreret af og posen fyldt med lækkerier fra: Forlaget Carlsen, People’s Press, Høst & Søn, Gads Forlag, Forlaget Cobolt, Tante Te, Coolstuff.dk, Forlaget Brændpunkt og boghandlerkæden Arnold Busck.

Farvel og tak for fisk

(Ja, en tyvstjålet litterær reference)

Det var en helt fantastisk eftermiddag, og jeg er lykkelig for, at jeg havde mulighed for at deltage. På trods af min sære personlighed, der ikke tillader mange nye indtryk af gangen, før jeg løber hjem og gemmer mig under dynen, så havde jeg en fantastisk oplevelse! Julie havde stablet et flot arrangement på benene og jeg er utroligt taknemmelig for det hendes arbejde har givet mig!

Af hjertet tak til alle.

The book The Few by Nadia Dalbuono on a table

Fordærv

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget.

Original title: The Few

Forfatter: Nadia Dalbuono

Udgivet: Alhambra, 2018

Serie: Leone Scamarcio #1

Fordærv

Fordærv er første del i en serie om den erfarne kriminalkommissær Leone Scamarcio. Scamarcio er søn af en italiensk mafiaboss, men har valgt at gå en modsat vej og må derfor kæmpe for sin integritet som en af Roms politimænd. En dag bliver Scamarcio kaldt til et møde med sin chef, som beder ham om at undersøge en særlig sag – helt uofficielt.

Sagen handler om en død trækkerdreng, som er fundet myrdet i sin egen seng, og da der pludselig også dukker billeder op af denne trækkerdreng og en af Italiens højtstående politikere i en særdeles ømtålelig situation, er Scamarcio pludselig dybt involveret i en sag, der er svær at holde hemmelig. Som efterforskningen udfolder sig og trækker Scamarcio med ind i mere forfærdelige lag af det Italienske samfund, begynder Scamarcio også langsomt at miste sig selv lidt.

Mine tanker

Fordærv er en af den slags krimier, der tager læseren med politiet rundt i store dele af efterforskningsarbejdet, samt hovedpersonens tanker og privatliv. Det betyder, at man som læser kan få lov at udfolde sagen i samme tempo som hovedpersonen gøre det, hvilket også betyder, at man ofte føler sig lige så fortabt og forvirret som den stakkels kiminalkommissær, der er sat til at løse mysteriet.

Jeg havde svært ved at vænne mig til de italienske navne, og i lang tid følte jeg mig forvirret over, hvem der var hvem. Plottet var dog fængende og Scamarcio spændende at følge.

Mysteriet om den afdøde trækkerdreng leder Scamarcio til den italienske ø Elba, hvor en amerikansk pige er blevet kidnappet. Det virker næsten umuligt at finde en ammenhæng mellem disse to sager, hvilket gør historien endnu mere interssant. Når man som læser selv får lov at lege detektiv, synes jeg, man får lidt ekstra ud af historien. Jeg synes, det er fedt at få lov til at gætte løs og lave forskellige mulige scenarier i hovedet under læsningen.

Plottet var gennemtænkt, og der gik lang tid før, jeg begyndte at forbinde ledetrådene. De forbrydelser, man præsenteres for er barske og modbydelige, og jeg kan ikke lade være med at håbe, at det ikke er en gengivelse af virkeligheden. Den sørgelige sandhed er dog nok, at det er en ret virkelig gengivelse af virkeligheden. Og selv om det gør mig trist at tænke på, så er det også en stor del af, hvad jeg kunne lide ved bogen.

Scamarcio er en velskrevet figur, som på mange måder virker ægte og menneskelig. Dalbuono har med snilde sørget for at han er en karakter, man har lyst til at vide mere om. Han er meget uafhængig og arbejder hårdt for at gøre sit job godt. Han er brysk, men samtidig også meget relaterbar. Noget af det, der gør ham særligt interessant er hans retfærdighedssans, som er formet af både hans baggrund med en kriminel far og hans job hos politiet.

Samlet set synes jeg, at romanen var en anelse forvirrende, omend spændende og grotesk. Scamarcio er svær at holde af, men samtidig er han også svær ikke at kunne lide, og han betyder helt bestemt meget for at romanen fungerer. Dalbuono har gjort et fantastisk arbejde med at lade sine karakterer udfolde sig gennem handlinger og tale, fremfor at give direkte beskrivelser af dem.

Min største anke er, at jeg synes, historien bevægede sig langsomt fremad. I forhold til, hvor forvirret jeg følte mig over navne og det velsammenskruede plot, var det sikkert en god ting, fordi det gav mig tid til at samle tankerne undervejs. Det kostede dog lidt på læsemotivationen hele tiden at sidde og føle, at der var langt endnu.

Er den noget for dig?

Hvis du er nået hertil, vil jeg skyde på, at du generelt godt kan lide at læse krimi, hvilket jo bestemt er et godt udgangspunkt. Fordærv er uforudsigelig og tager dig konstant med på nye udviklinger i sagen, der ikke altid giver mening ved første øjekast, men som vil sætte tankerne i gang. Derudover er hovedpersonen Scamarcio som nævnt meget menneskelig og derved let at identificere sig med.

Hvis du også er ved at være en lille smule træt af den stereotype krimiromanhovedperson, (ham den midaldrende mand, der drikker og ryger lidt for meget, og som har opgivet familielivet (bevidst eller ubevidst) på grund af arbejdet) så frygt ej: Sådan en er Scamarcio ikke. Hans dæmoner er nogle andre, hvilket giver denne roman et friskt pust. Sandt at sige er han ikke gift, og hans kærlighedsliv halter godt nok også lidt, men han føles stadig anderledes. God anderledes. Jeg håber, det er intentionen, at han fortsat skal være lidt anderledes på det punkt.

Hvis du holder af at læse en krimi med et gennemtænkt plot, der også vil få dig til at undres, når du har lagt bogen væk for en stund, så kunne denne bog sagtens være god for dig. Hvis du foretrækker en krimi, der kravler ind under huden på dig med forfærdelige og virkelighedsnære forbrydelser, så vil du nok også kunne lide denne. Selv om man er sparet de groteske detaljer om forbrydelserne, så er de stadig væmmelige at tænke på, og jeg er stadig rystet over, hvad mennesker kan gøre mod hinanden…

Tak

Jegvil gerne takke forlaget Alhambra for at sende mig et eksemplar Fordærv til anmeldelse!

The cover of the e-book The Ganga Shift on a mobile phone next to a grey vase and a read burning candle

The Ganga Shift

Title: The Ganga Shift

Author: Mary Bernsen

Published: Parliament House Press, 2018

The Ganga Shift

Isabella hasn’t had an easy life and this has led her to jail. Because of her background and her limited ties to the outside world, she is chosen for a government funded experiment on gene mutation. Her body however doesn’t react on this treatment as expected and in order to provoke the correct response out of her body she is tossed into a dome together with a group of shifters, whose only goal is to make Isabella shift too – even if they kill her in the process.

My Thoughts

One of the first things I often do when starting a new book is consider the title. In some cases I research it. This was one of those cases. The Ganga Shift. I didn’t know what to put in the word Ganga. And I was also somewhat unsure about Shift. Maybe this stems from me not being a native English speaker, or maybe I am just unschooled in this topic. My research however quikly led me to Hinduism, which I found odd, and I actually sort of dismissed it and instead accepted that I would find out during my read. And I did. And I hadn’t been far off. This amazed me and at the same time it made me so happy! I found it very refreshing to have a different cultural background to this kind of story and I loved that Hinduism played a role in this story.

Throughout the story Isabella grows to face the challenge she is met with and her change is evident. She is a very headstrong character, who is not afraid of asking for help, when she needs it. She is genuine and stubborn, and I found her to be very different from anyone I have ever met/read about before.

Chase and Brayden – her cell mates – are a couple of fun types too. Chase is this calm and controlled being, who meditates and who is very independent. Brayden is anything but. He is a young man with practically no manners (according to Chase) and he is very animalistic. The book changes POV between these three characters which gives a very dynamic reading experience, and also muliple POVs are just brilliant, because it broadens the view of each character, since we both get to follow their own mindset, but we also know what others think about them, despite what comes out of their mouth.

I really loved the Ganga Shift

It was so different, and so spectacular and I seriously loved the Hindu approach. I loved that the main character was a vegetarian, and even though it didn’t play a major role, but were more a character treat, it mattered, because I like when authors challenge conservative tropes.

I loved the love triangle between our main characters, although I am not quite sure I buy into it. The ending was fresh and concise, and despite the fact that I felt there were a few situations that moved by quite fast, it was an altogether marvellous, enthralling and refreshing read that I highly recommend you read!

Should you read it?

My feeling is, that if you enjoyed stories like Twilight, The Hunger Games, Song of Blood and Stone etc. then you will probably also enjoy this one. If you enjoy a headstrong female lead, a small love triangle, sci-fi books on DNA-alteration and paranormal shifting stories, then this could very well be a story you would also enjoy! And if you on top of that also like a book filled with cultural references, then I am sure you will love this!

Thanks

I would like to thank Parliament Hous Press for letting me review a copy of this book! I have been eyeing it since they announced the cover reveal of this book in January and I am so glad that I finally got to read it, and that it was such an amazing experience!

The Danish edition of The Power by Naomi Alderman on a wooden desk.

International Women’s Day

Indlægget indeholder reklame, da en enkelt bog er et anmeldereksemplar.

Today, on March 8, it is International Women’s Day. A day where we celebrate what women have achieved throughout the years and commemorate the movement for women’s rights. A lot of strong women (and men of course too) have worked hard to gain the rights we have today and men and women still struggle to achieve equal rights for all.

Therefore today is a very important day, because it also commemorates progress.

But what have today to do with books nd literature, you ask. And I can understand your wonderment. I have decided, that I want to share with you eight (since it is March 8) books featuring fierce females on this day as my own sort of celebration. The books are different genres and features different kinds of strong women. I sincerely hope to be able to recommend a read for everybody that comes by this post.

The Books

Firstly I’d like to make it clear that there are MANY books on this subject and it has been sort of hard to pick just eight. These eight books have been picked based on their voice, and I have only picked books that I have read or plan to read. Also, the books will be listed in no particular order!

Persepolis: The Story of a Childhood by Marjane Satrapi

This book features a young Marjane growing up in Iran during the Islamic Revolution. It is a memoir in the form of a graphic novel and it is both uniquely beautiful and heartbreakingly honest. Marjane tells the story of this revolution from a child’s pespective, and creates a humorous tone to the very grave situation she finds herself in.

Dødevaskeren (The Corpse Cleaner) by Sara Omar

This is a rather new book published in Danish about a young girl and her family in Kurdistan. Frmesk, the young girl, is unwanted by her father simply because of her gender. This leads to a childhood where she constantly doubts her worth and place. Her well-read and sceptical grandparents become a light in her life. This heart-breaking story is Sara Omar’s debut novel and it is a seriously strong one of that. She has been under protection out of fear for her life after writing this novel, since it critiques a lot of the actions made based on religion.

The Cosmopolitan Islander by M. P. Tonnesen

This novel tells the story of a woman, who learns to find herself and her place in the 21st Century. We follow Chloe, a strong and independent Danish girl, who grows up in Denmark but moves to England to make a career for herself. She, however, suddenly finds herself moving to an island, where she is almost forced to be a stay-at-home-mum, because of the lack of possibilities for her on the island. This novel is a marvellous story of female identity and of life as this amazing thing that will take you places if only you let it.

A Wild and Unremarkable Thing by Jen Castleberry

In this fantasy novel we follow Cody/Cayda, who is a young girl living in a very poor part of her country together with her parents and sisters. Fifteen years ago their town was burned almost entirely to the ground by a Fire Scale dragon, which means that there are no longer any tourists to help develop their economy. Therefore, Cayda’s father has decided to train Cayda to be able to slay a Fire Scale, so she can win the grand prize and thus provide for her family. The only problem is, that only men can hope to claim this prize. Cayda has therefore lived as Cody since she was around five years old under the brutal will of her father. Everybody but her sisters seems to have forgotten that she was once a little girl. When the time comes, Cody travels to Yurka to slay the dragon, and on her way, she meets a man, who realises that Cody travels with a secret, but at the same time sees great potential in her.

The Power by Naomi Alderman (REKLAME – Anmeldereksemplar)

This sci-fi novel, that comes out in Danish today, tells the story of how a simple, yet powerful, change in the female body can suddenly change the balance of power in the world. Slowly, women realise that they can give men shocks. This novel therefore describes a change, but also the reactions and the thoughts that follow such a new ability. It is thought-provoking, however funny and interesting, since it not only makes the reader think about the power balance, but also sparks thoughts about what we can permit ourselves to do.

Pippi Longstocking by Astrid Lindgren

Pippi Longstocking was by far the most awesome girl I knew when I was a little girl. The day my father (accidently, I might add) told me that she was a product of Tommy and Annika’s imagination my heart broke a little. Pippi is not only physically superior to everybody else; she is smart, honest, funny and completely her own. She embarks on a vast variety of different adventures, some of which are fairly normal (like going to school), but she also goes on pirate adventures. You should definitely know about this girl. Even if the books about her are really written for children and are written many years ago.

New World: Rising by Jennifer Wilson

In this dystopian novel do we follow Phoenix, who lives alone in a city that has almost fallen apart. Everyone lives in tribes and it is often either kill or be killed, when you meet someone else. On the other side of a wall is the Sanctuary; a place, for everyone, who can follow the rules. Break the rules and you are thrown out into Phoenix’s city. For six years has she managed to stay alive and under the radar, but suddenly she sees a little girl in trouble. A girl not older than she was, when she her parents were killed in front of her and she was left alone in this world. She decides to interfere and help the girl, which completely turns her world around as she is captured by a resistance movement, who plans to fight the Sanctuary. ‘Cause maybe it isn’t really a sanctuary.

The Girl on the Train by Paula Hawkins

This thriller is really remarkable. It tells the story of a woman, Rachel, who is almost disintegrating due to her intake of a vast amount of alcohol. Her life is spiralling downward, but from her seat on the train she can follow a few minutes in a couple’s life every day, which brings her great pleasure. When one day she reads that the woman from that couple is missing, she decides to take action. At the same time she struggles with her ex-husband and his new wife, who lives just down the street from the couple she follows. Rachel is a broken woman, who slowly and unsteadily raises herself and finds her voice again. It is also a crime thriller, told through various points of views and spun together in a remarkable way.

 

Happy International Women’s Day

If you can recommend other books featurering awesome women feel free to drop a comment below and share it with the rest of us! I will appreciate it!

I hope you have a wonderful March 8!

The Kindle verison of Wildwood's cover in black and white

Wildwood

Author: Jadie Jones

Published: Parliament House, 2017

Series: The Hightower Trilogy

Wildwood

Tanzy is a young girl at around 18 years who lives with her mum, who prefers to stay indoors at home, and dad, who owns a horse farm named Wildwood, where he fully invests his time outside of the family. One day however, something terrible happens; Tanzy loses her father and is dragged in to a long period of sorrow where her mother retreats and leaves Tanzy to fight on her own. This is very tough to read about and Jones has written this exceptionally well! We feel the despair that Tanzy goes through and it is hard to see how she will ever pull through.

My Thoughts

Wildwood was an amazing page-turner and I was thoroughly consumed by Jones’ incredible story!

Tanzy is in many ways a very relatable character, I do however think, that she turns a little more than slightly annoying towards the end of the book. She misses vital and obvious clues that could help her on her way, and she sometimes act a lot younger than her age in that she reacts on pure emotion rather than rationally. This I felt was quite disturbing to my liking of her character. Despite this fact, I really loved the story! The ending left me a little deflated, since a lot of new things and characters were suddenly introduced, but I guess that is to be expected when there are more books in the series.

Jadie Jones has written a marvellous fantasy story that can appeal to a lot of different people. It is hard to know what will happen next, and Jones has created the feeling that the reader is just as lost as Tanzy is, when she is introduced to the bigger picture. It is hard to know who to believe. The story unfolds so deliberately that parts of it reminded me of how J.K. Rowling managed to weave in hints and plot twists in the Harry Potter series. Again, the only regrettable thing about this is how slow Tanzy is to pick up on these clues.
But I for one will be moving quickly on to the next in the series!

Should You Read It?

If you enjoy a good fantasy story that at the same time deals with universally human topics such as grief, this will probably be a good read for you. If you at the same time enjoy a book that leaves little hints to figure out the plot every now and then, then this book would be a good one for you to get your hands on. The story flows from page to page and I sincerely had a hard time putting it down, whenever I had to stop reading (you know, when life gets in the way and you have to go to work or eat dinner or sleep). More than once the book reminded me of the Harry Potter series – not in its use of magic at all, but in the way that Jadie Jones has built up her world and her story.

Thanks

I was kindly send this copy by the Parliament House in exchange for an honest review. Thank you.

If you have become interested in this book, you can read more about Wildwood on Goodreads by clicking here.